Sentiasa tampil lain daripada yang lain, penyanyi hebat iaitu Aina Abdul kini tampil dengan lagu Sepi dalam versi bahasa Korea yang sudah pun dapat didengarkan di laman YouTube miliknya.

Sudah mengumpul peminat dari negara tersebut, duta produk Truskin ini menganggap ini adalah langkah permulaan untuk dia mencipta nama di tahap antarabangsa.

“Seperti yang semua sedia maklum, Aina selalu cover lagu Korea. Alhamdulillah semua suka bila Aina baca komen dan banyak yang memberi maklum balas minta Aina keluarkan original sound track (OST). So dalam masa singkat ini, Aina rasa ini adalah baby step Aina.”

IKLAN

Bagaimana Aina kuasai bahasa Korea?

“Tengok K-dramalah! (ketawa) Sebenarnya Aina pada mengajuk sesuatu bahasa itu. Selain itu, Aina juga ada seorang rakan berbangsa cina iaitu Alice yang bekerja di Korea sebagai penulis lagu.

Masa itu Aina hubungi dia minta terjemahkan lirik lagu Sepi ke bahasa Korea. And then jadi!”

IKLAN

Takut tak dikecam kerana salah sebutan tatabahasa?

“Aina rasa Aina tak takut sebab bila orang Korea nyanyi lagu mereka yang terselit beberapa ayat Inggeris juga tak perfect tapi semua terima sebab mereka jujur dan mereka apa yang dilakukan itu bukan hanya suka-suka kerana ia memang kena dengan lagu tersebut.

IKLAN

Pada Aina sendiri, Aina nampak bahasa Korea ini bukanlah bahasa kedua Aina tetapi pada suatu tahap ia bagus untuk Aina terokai sebab Aina sendiri peminat muzik Korea dan sudah pun mengumpul peminat-peminat dari Korea yang selalu buat video reaksi terhadap persembahan Aina. Jadi sekarang ini Aina nak beri sesuatu untuk mereka.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI