Sebagai sumber vitamin C dan asid sitrik yang kaya, lemon terkenal dengan kesan penyahtoksikannya, terutamanya apabila anda menambahkan beberapa irisan segar ke dalam air minuman anda.

Kerana manfaat kesihatan memakan lemon, semakin popularnya penggunaan lemon sebagai rawatan semula jadi untuk keadaan kulit seperti bintik-bintik usia dan jerawat. Namun, persoalan ini sering diajukan moga dengan jawapan ini anda tidak gusar menggunakan lemon semula jadi mahupun dalam produk kpenjagaan kulit.

Bolehkah meletakkan lemon di wajah setiap hari?

Takut Pedih Pakai Lemon Di Wajah, Lepas Tonton Video Tiktok Ni Pasti Guna Lemon Sambil Nyanyi

Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba lemon segar sebagai rawatan wajah, anda boleh memulakannya dengan aplikasi sehari sekali. Sebaik-baiknya, anda akan berhenti menggunakan lemon setelah anda melihat peningkatan pada kulit anda.

Anda tidak boleh menggunakan lemon jika anda tahu bahawa anda akan keluar di bawah sinar matahari, kerana boleh meningkatkan risiko anda terbakar matahari dan kesan sampingan yang lain.

IKLAN

Bolehkah meninggalkan lemon di wajah semalaman?

Takut Pedih Pakai Lemon Di Wajah, Lepas Tonton Video Tiktok Ni Pasti Guna Lemon Sambil Nyanyi

Lemon sangat berasid, dan mungkin sukar untuk mendapatkan kesan sampingan yang mula berkembang semalaman. Sebaiknya mulakan penggunaan produk pada waktu siang ketika anda dapat memantau kulit anda. Juga, meninggalkan lemon di wajah anda semalaman bukanlah pilihan yang baik jika anda mempunyai kulit sensitif.

IKLAN

Jom raikan hari lemon sedunia, manjakan kulit anda dengan OLEHENRIKSEN Lemonade Smoothing Scrub. Slushie kulit ajaib yang dipenuhi dengan AHA yang hebat, mulakan hujung minggu anda dengan kulit yang digilap seperti nafas baru.

Raikan Hari Lemon Sedunia Dengan Produk Terbaharu Di Pasaran

Takut Pedih Pakai Lemon Di Wajah, Lepas Tonton Video Tiktok Ni Pasti Guna Lemon Sambil Nyanyi

IKLAN

The OLEHENRIKSEN Lemonade Smoothing Scrub melakukan tugas dua kali ganda untuk memperlihatkan kulit yang lebih licin melalui pengelupasan kimia dan fizikal. AHA pembangkit tenaga elektrik dalam ramuan gula ini berfungsi untuk melarutkan “lem” menjaga sel-sel kulit mati dan membantu mengurangkan penampilan pori-pori.

Dengan satu sapuan lulur, pengelupasan gula yang digiling halus memberikan pengelupasan mekanikal yang sihat, lembut dan tidak kasar tetapi berkesan yang menjadikan kulit terasa lembut, licin dan menggilap serta merta. Pengelupas gula akan larut dalam air dan meleleh ke kulit anda. Jom raikan bersama sambil nyanyi lagu khas  #YourMainSqueeze

Menyegarkan

@itsmyrayeraye@olehenriksen ‘s new Lemonade Smoothing Scrub will have your skin texture smooth, polished, refreshed! Don’t sleep! @sephora ##YourMainSqueez♬ #YourMainSqueeze – OLEHENRIKSEN

Hasilnya nampak serta-merta

@sephoramiddleeast@asallah.kamel is GLOW goals! Show us your routine with the Ole Henriksen LEMONADE SMOOTHING SCRUB. Get yours only at Sephora. ##YourMainSqueeze♬ #YourMainSqueeze – OLEHENRIKSEN

Glowing

@daniela_l33@olehenriksen @sephora ##yourmainsqueeze ##oleglow ##learnontiktok ##tiktokpartner ##skintok ##porecare ##clf2020taughtme♬ #YourMainSqueeze – OLEHENRIKSEN

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI