Photo by Good Faces on Unsplash

Kulit seperti kaca memang menjadi idaman semua wanita di luar sana. Haih, seronoknya kalau dapat kulit macam tu!

Sebenarnya, anda boleh je miliki glass skin ni. Yang penting mestilah kena rajin dan konsisten mengamalkan rutin yang betul untuk kulit anda. Dah bersedia ke sis? Ikuti thread yang dikongsikan oleh @widazupri ini kalau anda sudah betul-betul nekad nak kulit cantik.

Cabaran satu bulan yang boleh diikuti!

Minum air yang secukupnya, jangan berlebihan.

IKLAN

Bukan semua produk sesuai dengan kulit kita, oleh itu lakukan ‘patch test’ dahulu sebelum mengaplikasikannya di kulit wajah.

Jangan lupa sunscreen!

IKLAN

Jangan sesuka hati picit jerawat, sebaliknya gunalah produk yang mengandungi hyaluronic acid untuk mengecutkannya.

IKLAN

Senang je rupanya kalau nak kulit kaca ni. Yang penting haruslah rajin. Jangan hanya hangat-hangat tahi ayam je tau. Mana nak dapat hasilnya kalau usaha hanya sekerat jalankan?

kredit: twitter @widazupri