Tanggapan orang kita tidak mampu nak ubah apatah lagi apabila mereka membuat spekulasi yang berlebih-lebihan. Walau apa-apa pun Sharifah Rose tetap positif dalam segala cabaran yang di tempuhi.

Kini nama melonjak naik di dalam industri tanah air, Sharifah Rose kini giat aktif dalam dunia lakonan. Kecaman demi kecaman bukan menjadi satu penghalang buatnya untuk teruskan lagi dalam kerjaya ini.

Masih berpijak pada bumi yang nyata

Sumber Instagram Sharifah Rose

Sharifah Rose, 24, kini telah berjaya melakar namanya di dalam industri lakonan sejak mula bergiat pada tahun 2019 dalam ‘Cerita Hantu Asrama’ siaran di Astro Prima. Bukan setakat itu sahaja, dia juga masih meneruskan lagi dalam bidang ini dengan drama-drama yang baru.

Terdahulu, Sharifah Rose Sabrina Syed Mohd Mazfira atau lebih gemar di kenali sebagai Sharifah Rose merupakan seorang personaliti media sosial atau influencer yang cukup terkenal di kalangan remaja. Perubahan dari seorang personaliti media sosial kepada pelakon juga menjadi bual bicara buat seketika, namun, Rose menerangkan dengan tenang mengenai perubahan itu.

“Personaliti Rose yang bawak Rose sampai ke tahap ini. Jadi memang Rose takkan ubah personaliti ini,

I memang start dari bawah dari influencer ke pelakon. I work from the bottom dan naik slow-slow,

I already accept kecaman yang di terima. Dari dulu lagi kecaman ini, tetapi what I’m gonna do is to make the best out of it. Try evaluate diri and improve apa yang boleh.” jawabnya apabila di soal mengenai reaksinya terhadap kecaman yang di terima.

IKLAN

Artikel berkaitan: “Hari Ini, I Choose Myself”… , Cara Berbeza Sharifah Rose Menilai Diri Dari Dipengaruhi Suara Luar.

Tidak ambil jalan pintas untuk berjaya

Sumber gambar dari Instagram Sharifah Rose

Katanya lagi meski pun menjadi seorang personaliti media sosial, dia tidak pernah menyalah gunakan namanya untuk mencuri peluang. Keyakinannya yang membuatkannya berjaya melakarkan nama dalam industri.

“Orang yang ikut perkembangan Rose tahu what ever Rose experience its for me,

“Apa achievement yang Rose sudah tempuhi, itu hanya Rose sahaja tahu bagaimana peritnya. Itu biarlah semuanya hanya untuk kemenangan bagi diri Rose.” apabila di soal mengenai kerjayanya.

IKLAN

Rose juga akui dia juga tidak mensia-siakan masa yang ada jika berada di set penggambaran untuk menimba ilmu lakonan. Dia jelaskan bahawa lakonannya juga banyak di bantu oleh rakan-rakan artis yang lain untuk membaiki lagi bakat yang ada.

“Dulu Rose memang susah nak menangis, nak keluarkan air mata itu memang sangat sukar. Nak kena take time,

IKLAN

“Tetapi bila dah mula praktis, tengok referencejoin class, ada juga bertanya dengan pelakon-pelakon veteran di set untuk tunjuk ajar.” ujarnya.

Sharifah Rose juga bukan sahaja personaliti media sosial dan pelakon, malah, dia juga merupakan seorang usahawan bagi peniagaan tudung iaitu IniHariRose. Dia di temui pada majlis peragaan ‘ready-to-wearBridal Collection RR 2022/23 oleh Rizman Ruzaini di Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur.

Sumber gambar: Instagram Sharifah Rose

Artikel berkaitan: Bukan Mudah Keluarkan Produk Kecantikan Lokal, Hijabi Ini Imbas Setahun Perjalanan Bergelar Usahawan

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI