Nampaknya setiap hari terdapat godam kecantikan TikTok baharu membanjiri aplikasi yang didakwa orang akan menjadikan hidup anda lebih mudah dan wajah anda lebih cantik.

Kadangkala petunjuk ini menimbulkan hasil yang berbaloi, seperti menambahkan pigmen biru pada asas anda untuk meneutralkannya. Lain-lain langsung tidak berbaloi atau pelik, seperti mencampurkan pelincir dengan foundation, tolong jangan lakukan! Ia boleh menjadi sedikit menggembirakan apabila cuba mengikuti semua helah baharu dan mengetahui yang mana yang sebenarnya berbaloi dengan usaha.

Walau bagaimanapun, di sini ialah beberapa godaman terbaik yang mungkin anda terlepas semasa menatal aplikasi TikTok.

Mengkontur dipermudahkan

Pengguna TikTok yang berpangkalan di Houston, Megan Lavallie mengejutkan komuniti kecantikan dengan petuanya yang ringkas tetapi berkesan untuk membentuk wajah. Dia memulakan video pendek dengan berkata, “Ada satu tempat di pipi, jika anda mencucuk lubang, ia akan menyentuh gigi anda.” Semasa dia bercakap, dia menunjukkan cara melakukannya dengan menggunakan Charlotte Tilbury Hollywood Contour Wand.

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music – Bohoman

Tetapi untuk menggabungkannya, dia tidak meleret berusnya ke depan dan ke belakang seperti yang biasa dilakukan semasa membuat kontur. Sebaliknya, dia menumpukan pada pengadunannya tepat di mana dia menambahkan titik itu kerana, seperti yang dijelaskannya, ia mencipta ilusi tulang pipi yang lebih tinggi. Jika kontur pernah mengelirukan anda, silap mata ini boleh menjadikan memahat wajah anda lebih mudah.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Bukan Semua ‘Hack’ Kecantikan Di TikTok Berhasil, 9 ‘Hack’ Ini Berisiko & Tidak Disarankan Oleh Pakar

Menggunakan blush sebagai pembetul warna

Menggunakan produk solekan untuk lebih daripada satu tujuan boleh menjimatkan masa dan wang jika ia digunakan dengan betul. Pencipta kandungan yang berpangkalan di London Tammi Clarke telah diilhamkan oleh salah seorang pengikutnya untuk mencuba pembetulan warna sebagai krim pemerah pipi.

@makeupbytammi Colour corrector as blush! Would you try it?🧡 #blush #makeup #blackgirlmakeup #fyp ♬ Nyege Lewa (feat. Ms Banks) – BackRoad Gee

Menggunakan L.A. Girl HD Pro Concealer dalam Orange Corrector, produk ini merupakan pembetulan warna yang popular kerana ia bagus untuk ton kulit yang lebih gelap dan harga berpatutan. Jika anda tidak pernah menggunakannya, percayalah bahawa sedikit akan membantu anda.

IKLAN

Mengkontur hidung dengan celak

Pengguna yang berpangkalan di Maryland, Amina Keita berkongsi cara yang lebih mudah untuk mengawal kontur hidung anda dengan menggunakan pensel celak. Daripada kontur krim atau serbuk biasa, dia menggunakan Wet N Wild Color Icon Kohl Liner Pencil in Simma Brown Now untuk melukis garis halus.

@_minkeit I wasn’t gonna post this lol 😂 #cashapp13plus #MyBrawlSuper #viral #makeup #makeuphack #syntheticwig #budget #africantiktok #muslim #guineenne ♬ original sound – KHAE🦦

Pada mulanya, dia tertarik dengan produk itu kerana dia tidak menemui produk kontur yang cukup gelap untuk warna kulitnya. Dia juga suka menggunakannya untuk kening dan bibirnya dan suatu hari memutuskan untuk mencubanya pada hidungnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Produk Kecantikan Tiktok Viral Sepanjang 2021, Sesuai Dengan Bajet Dan Berkesan. Rugi Tak Cuba!

IKLAN

Mencerahkan bawah mata

Concealer adalah produk serba guna yang boleh digunakan sebagai serlahan di bawah mata, menutup jerawat, atau bertindak sebagai asas anda. Tetapi bagaimana jika anda menggunakan concealer putih untuk menyerlahkan bahagian bawah mata? Yup, ia mungkin kedengaran ganjil, tetapi ramai pengguna TikTok, termasuk Thiri yang berpangkalan di New York, telah memberikan tanda kelulusan mereka.

@blumarinebaeRun! don’t walk 2 ulta ..🤭♬ original sound – Kevo

Dia melihat video daripada rakan pengguna Halen Rodriguez menambah concealer putih betul-betul di bawah matanya, kemudian mengadunnya dengan concealer yang sedikit lebih cerah daripada warna kulitnya.

Pengodam kecantikan ini tidak mudah, jadi ambil apa yang sesuai untuk anda dan tinggalkan yang lain. Anda tidak perlu mencuba sesuatu jika rutin anda berfungsi dengan baik. Jangan betulkan jika ia tidak rosak, sekurang-kurangnya satu helah daripada senarai ini akan menjadikan rutin kecantikan anda lebih mudah atau sempurna.

https://youtu.be/3kO7TQcN4a4

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI