Tak Solat Pun Allah Bagi Juga!

Tak solat Subuh, bangun 9.30 pagi, Allah masih izinkan kita untuk bernafas di atas muka bumi Allah.

Tak solat Zuhur, balik rumah makan nasi lauk ikan siakap, rasa ikan siakap. Makan bihun goreng, rasa bihun goreng, itulah nikmat yang Allah bagi walaupun tak solat.

Sedarlah Diri, Kita Tak Solat Pun ALLAH Tetap Bagi Juga Nikmat!

 

IKLAN

Tak solat Asar, masih boleh pergi gim angkat berat, boleh main bola walaupun sengaja tinggal solat. Angkat besi 50kg boleh, angkat takbir tak boleh, itulah manusia yang kurang ajar dengan Allah.

Tak solat Maghrib, nak bini Allah bagi, nak anak Allah bagi, nak rumah Allah bagi, nak kenderaan Allah bagi, nak kenderaan Allah bagi walaupun tinggalkan solat. Ini menunjukkan Allah Maha Pemurah.

Tak solat Isyak, Allah tetap bagi rezeki, Allah bagi siha walafiat, tak sakit.

IKLAN

Sedarlah Diri, Kita Tak Solat Pun ALLAH Tetap Bagi Juga Nikmat!

Beruntung kita ni walaupun tak solat, Allah tak azabkan kita sekarang. Kalau zaman Nabi Musa a.s kalau tak solat, Allah Taala bagi ‘cash’ hukuman jadi muka khinzir.

Tapi sebab kita ini menumpang rahmat Nabi Muhammad SAW la Allah tangguhkan dulu azab dariNya. Allah beritahu dalam Al-Quran balasan di akhirat sangatlah dahsyat bagi orang yang meninggalkan solat.

IKLAN

kredit: Facebook Assalamualaikum WMT

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee 

Sedarlah Diri, Kita Tak Solat Pun ALLAH Tetap Bagi Juga Nikmat!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI