Sekiranya anda mengalami kulit yang rapuh dan kasar, anda akan berasa lega dengan salah satu topeng tangan yang menenangkan ini.

Bahagian tubuh anda yang bekerja dengan lebih ketika musim PKP adalah tangan. Kekerapan pencucian tangan, boleh menyebabkan masalah kulit kering utama seperti eksim, yang boleh menimbulkan kebimbangan yang lebih serius. “Penting untuk merawat ruam ini kerana, selain gatal, meradang, kulit berisiko terkena jangkitan,” kata Joshua Zeichner, pengarah penyelidikan kosmetik dan klinikal dalam dermatologi di New York City Hospital.

Kemungkinan banyak dari kita tidak melembapkan hampir sama seperti yang kita bersihkan. Sekiranya anda mengalami kulit yang rapuh dan kasar, anda akan mendapat kelegaan dengan mask tangan yang menenangkan.
Rutin hari dalam pembersih membunuh kuman mungkin sesuai dilakukan sekarang, tetapi ramuan sabun antibakteria seperti alkohol dapat memberi banyak kesan pada kulit – menghilangkan minyak dan kelembapan semula jadi dan menjadikan kulit kering dan pecah. Walaupun kita semua mempunyai masa, kembalikan kelembapan tangan yang sangat diperlukan dengan pemakaian mask tangan.

Sama seperti topeng muka yang menghidratkan, pemakaian beberapa minit dapat membantu memulihkan kelembapan dengan cepat yang mungkin membasahi saluran kuman. Sekiranya anda seorang pekerja penting atau perlu berada di luar, anda boleh mencuba 12 senarai mask sarung tangan pakai buang ketika bekerja.

12 Mask tangan terbaik di pasaran kembalikan kelembutan tangan anda

1. Elixir Premium Lab Hand Treatment

Mempunyai kandungan mentega shea, minyak zaitun, anise, dan pati lemon, Elixir Premium Lab Intensive Moisturizing Gloves ini berganda untuk menghidrat dan mencerahkan tangan pada masa yang sama. Apa yang lebih baik ialah bahannya mesra skrin sentuh, jadi anda masih boleh menggunakan peranti semasa anda merawat tangan anda.

2. Earth Therapeutics Anti-Aging Retinol Hand Mask

Retinol penghidup sel, Hand Mask ini membantu melicinkan kulit yang kasar dan tangan kelihatan lebih tua daripada bahagian tubuh kita yang lain. Terdapat juga campuran bahan berkhasiat (lavender, ekstrak chamomile, dan shea butter) untuk mengimbangkan dan mengeringkan kulit kering.

3. Dr. Jart+ Dermask Hand Hydrating Mask

IKLAN

Cangkang foil dari Masker Penghidratan Tangan Dermask Dr. Jart memasuki haba badan anda untuk memanaskan gliserin dan kompleks phyto-keratin yang mensasarkan kutikula kering dan kuku rapuh. Ia seperti rawatan parafin salon, yang melapisi lilin cair untuk melembutkan kulit mati dan menutup minyak semula jadi agar kulit sentiasa terhidrat. Parafin juga dapat mengelupas dengan lembut, mengelupas kulit mati semasa anda mengeluarkannya. Versi ini, yang boleh anda lakukan santai tiada kekacauan.

4. Le Mini Macaron Hand Mask Bundle

Sekiranya tangan anda memerlukan lebih daripada sekadar penghidratan, sarungkan Le Mini Macaron Hand Mask Bundle ini. Terdapat empat pilihan untuk dipilih, termasuk mawar dan lavender untuk kuku dan kutikula, melati, teh hijau, dan kelapa untuk menyegarkan tangan yang letih, dan sarung tangan mandarin untuk mencerahkan kusam.

5. Lush Golden Handshake Hand Mask

Seperti berada dalam spa, tuangkan air panas mendidih ke dalam mangkuk dan masukkan Lush Golden Handshake Hand Mask ke dalam yang disediakan. Apabila air sejuk hingga suam, celupkan tangan anda kira-kira 15 minit. Semua kekeringan akan diserap dengan pelembap cupuaçu dan murumuru dan ditutup dengan minyak argan dan alpukat.

IKLAN

6. Innisfree Special Care Mask [Hand]

Campuran botani dari bunga lonicera, peony, teh hijau dan daun ginkgo dalam topeng penjagaan khas Innisfree akan membantu menenangkan tangan secara semula jadi. Ini adalah alternatif yang lebih lembut untuk menghidrat, terutamanya jika anda mempunyai kulit sensitif.

7. Gloves in a Bottle Shielding Lotion

Sarung tangan dalam Botol bukanlah topeng tangan slaid on dan rendam klasik anda, tetapi memberikan kesan pelembab yang sama pada kulit. Ini sebenarnya losyen pelindung, yang bermaksud bahawa apabila anda menyarungkannya seperti krim tangan, tetapi ia mengikat pada lapisan luar kulit agar kelembapan dan minyak semula jadi kulit tidak terlepas.

8. Patchology Perfect Ten Self-Warming Hand and Cuticle Mask

IKLAN

Anda hanya perlukan beberapa minit untuk sarung tangan Patchology Perfect Ten ini untuk bekerja. Minyak kelapa dan macadamia, bersama dengan gliserin dan shea butter, rendam di celah-celah rekahan untuk menghidrat, menyembuhkan, dan menutup tangan yang benar-benar kering.

9. Nails Inc. London Thirsty Hands Super Hydrating Hand Mask

Sarung tangan bercetak daun ini tidak hanya kelihatan comel. Mentega shea dan buah (epal, oren, dan lemon) yang dimasukkan ke dalam kandungan sarung tangan ini, penyelamat tangan anda yang dahagakan kelembapan. Geserkan di pergelangan tangan dan selfie semasa anda menunggu.

10. Aveeno Repairing Cica Hand Mask

Bahan utama dalam Aveeno’s Repairing Cica Hand Mask, colloidal oatmeal, adalah ruji jenama yang telah digunakan untuk menenangkan kulit kering, jengkel, dan sensitif. Fungsi yang sama dengan shea butter untuk memastikan kulit anda cukup kuat untuk mengekalkan kelembapan.

11. Karuna Hydrating+ Hand Mask

Apa yang menarik tentang Karuna’s Hydrating Hand Mask lebih sesuai daripada beberapa topeng lain. Produk di dalamnya – dalam kes ini campuran minyak jojoba yang berkhasiat, asid hyaluronik yang menghidrat, dan licorice yang melekat pada lapisan sarung tangan mencerahkan seluruh tangan dari bahan ini.

12. Tony Moly I’m Lovely Peach Hand Mask

Ekstrak pic, honeysuckle, dan peony adalah trifecta penyembuhan dalam Tony Moly I’m Lovely Peach Hand Mask yang menghidrat kulit kering dan mengatasi masalah lain seperti kusam. Bahan sarung tangan juga mesra skrin sentuh sehingga anda dapat melakukan pelbagai tugas sambil melembapkan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI