Stresnya bila muka penuh dengan parut jerawat merah. Macam mana nak hilangkannya? Jangan bimbang, kalau kena dengan produk sesuai jerawat merah yang besar-besar tumbuh pada wajah akan segera hilang!

Berikut perkongsian Fatinaamalina Rahman

Baru-baru ni kulit Fatin jadi minor breakout — jerawat besar timbul beb! Tapi takde mata tu. Ya Alloh sakitnya. Hmmm Redness merata. Muka rasa panas seperti ada yang bakal meletus. Punca — tukar moisturizer baru.

Crystal Moist dah discontinued di Guardian — Beli Wardah moisturizer tapi tak cek ingredients nak ke Witch Hazel je, ada fragrance yang sangat kuat & mineral oil (mineral oil tak berapa sesuai dalam moisturizer kot) — kulit super sensitif elakkan.

IKLAN

Keluar masuk drugstore cari moisturizer tapi takut nak beli. Takut lagi jahanam je muka. Last-last tak nak kena marah dengan Abam Fahmi sebab tunggu lama, Fatin beli Aloe Vera Gel brand Guardian RM5

 

IKLAN

Malam pertama pakai, esok pagi bangun, rasa kulit halus, macam cukup hydrate? Much better dari semua aloe vera gel Fatin cuba, nature republic/ Elianto/ name it, yang terhidrat kejap je. Ni lagi murah.

Lepas nampak good sign, Fatin apply setiap masa lepas mandi. Lepas 3 hari je, jerawat merah besar-besar tak ada mata tu dah surut tak sempat pecah pun, dan kulit tak rasa panas dah. Sekarang takde naik dah anything kat muka.

IKLAN

So makanya, yang kulit manja suka nak meletus tu, i feel you Try ni. Rasa natural je absorb je pada kulit. Dan muka glowing jugak beb tak tipu.

Ada snap gambo jerawat tapi tak berbungkus pulak. Tak dapat share. Huhu Gambo kanan ni apply aloe vera – moisturizer – Tatesnow Facebalm

HIJABISTA: Segera dapatkan di pasaran ya sistur!