Pelbagai cara dilakukan untuk kurus dan salah satunya adalah dengan makan buah epal. Namun ramai yang tidak begitu menggemari buah epal terutama yang hijau kerana rasanya masam dan tidak begitu enak. Sebenarnya ada cara boleh dibuat untuk memastikan buah epal hijau ini sedap dimakan.

Perkongsian dari wanita ini Wan Haslinda di laman sosial facebook memberitahu cara paling mudah untuk makan epal hijau bersama mentega kacang.

Dia memberitahu resipinya dengan mengisar susu bersama mentega kacang sebelum dituang di atas epal berkenaan.

Menurutnya resipi ini elok diamalkan makan waktu pagi dan petang selepas asar. Dan untuk rasa lebih enak boleh dimakan bersama kismis yang ditabur diatasnya.

RESEPI MAKAN EPAL UNTUK KURUS

IKLAN

Tadi ada tengok klip video cara nak kurus dengan makan epal.Epal ni mungkin ramai tak suka rasa macam tak enjoy macam tu je kan

Ada yang lebih enjoy buat rasa nak lalu makan

Bahan – bahan

IKLAN

Epal hijau sebiji
Epal merah sebiji
Peanut butter kosong
Susu low fat milk.

Epal hijau/merah hiris seperti dalam gambar.
Lepas tu susu blender sekali dengan peanut butter.Siap curah atas epal yang di hiris tu tadi.

IKLAN

Nak lebih yummy lagi,tabur kismis.
Lepas tu boleh la ngapp..

Resepi ni elok di makan waktu pagi dan petang selepas asar

Selamat mencuba.

SHARE & TAG kawan anda yang nak kurus tapi tak suka makan epal.heh