Pandemik covid-19 tidak menghalang Datin Ezan meneruskan perniagaan, percaya pada  rezeki Allah busana raya yang lari dari kebiasaan ‘laku keras’.

“Alhamdulillah, saya bersyukur dengan sambutan yang diterima daripada pelanggan FaraAlya. Walaupun jenama ini baru sahaja dilancarkan pada April yang lalu, kesemua rekaan habis dibeli. Ini sebenarnya membakar semangat saya untuk terus berniaga,” kata Datin Ezan.

Jenamanya Diminati Pelanggan Dari Luar Negara

Rezeki Allah , Baju ‘Laku Keras’. Datin Ezan Terima Hadiah Kereta Mewah. 

Ya, sejak dilancarkan awal bulan yang lalu, tiada siapa yang menyangka jenama ini bakal mendapat sambutan secepat ini. Daripada sebuah nama yang asing, kini FaraAlya yang menjadi taruhan dan rebutan bukan sahaja pelanggan tempatan tetapi ada juga permintaan dari luar negara.

Bagi Datin Ezan, ini sebenarnya amat mengejutkan memandangkan dirinya yang baru sahaja berjinak-jinak dalam berniaga pakaian sedia pakai. Ia juga membuktikan, di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

“Dulu saya agak skeptikal adakah jenama baru seperti FaraAlya mampu diterima baik atau sebaliknya. Saya pula pada waktu itu memberanikan diri mengasilkan beribu helai baju terus kerana yakin rekaan ini disukai oleh generasi muda.

IKLAN

Pandemik Bukan Halangan Malah Buka Jalan

Rezeki Allah , Baju ‘Laku Keras’. Datin Ezan Terima Hadiah Kereta Mewah. 

“Akhirnya ‘perjudian’ saya berbaloi apabila ramai yang suka dan membelinya. Kemungkinan besar pada masa akan datang saya mahu menghasilkan lebih banyak rekaan baharu, moden dan mengikut trend terkini,” kata pemilik nama sebenar Datin Hamizan Puteh ini lagi.

Dalam pada itu, Datin Ezan juga sedar keadaan semasa disebabkan pandemik Covid19 membuatkan ramai terkesan. Kuasa beli pengguna juga semakin kurang namun sokongan yang ditunjukkan melalui penjualan jenama ini sangat luar biasa.

IKLAN

Mampu Milik Formula Utama Jenama

Rezeki Allah , Baju ‘Laku Keras’. Datin Ezan Terima Hadiah Kereta Mewah. 

Menganggap ini merupakan rezeki buat FaraAlya, Datin Ezan menegaskan terdapat banyak faktor yang menyumbang kepada kejayaan pertama jenama ini menawan hati pengguna.

“Sejak awal lagi saya tegaskan mahu rekaan yang moden, sesuai dengan golongan remaja dan berkualiti. Apa yang penting harga mampu milik dan tidak terlalu mahal. Dengan adanya formula sebegini, ia mampu menarik minat sesiapa sahaja,” katanya yang menggunakan nama anak sulungnya sebagai jenama sendiri.

IKLAN

Terasa Dihargai

Rezeki Allah , Baju ‘Laku Keras’. Datin Ezan Terima Hadiah Kereta Mewah. 

Menariknya, ‘kejayaan’ membawa jenama FaraAlya ini turut mendapat perhatian daripada suaminya yang baru-baru ini menghadiahkan sebuah kereta mewah berjenama Mercedes kepadanya.

Menganggap ini juga pembakar semangat untuknya terus bekerja keras dalam bidang fesyen, Datin Ezan bersyukur kerana suaminya tidak pernah menghalang dirinya untuk meneroka apa sahaja bidang yang diimpikan malah dia rasa diri dihargai.

“Dalam berumah tangga ni memang perlu saling sokong menyokong. Bila ada sokongan suami, ia memberikan semangat berganda buat saya untuk berjaya. Ditambah pula dengan rakan-rakan lain yang selalu ada, mereka juga memberikan inspirasi,” tambahnya.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI