Disney, salah satu film animasi yang sudah muncul selama 95 tahun ini dicintai oleh banyak orang dewasa mahupun muda semua obses dengan karakter yang dilahirkan oleh Walt Disney dan Roy Oliver Disney di dalam adaptasi karekter ini.

Popularitinya membuat banyak jenama fesyen berkolaborasi dengan Disney dan menggunakan karakter yang ada di dalam Disney seperti Mickey Mouse, Minnie Mouse, atau Disney Princess.

Hello 2020 sempena menyambut tahun baru cina yang bersimbolkan tahun tikus, hijabista telah menyenaraikan bebrapa kolaborasi terbesar Disney dengan jenama fesyen terkemuka.
Berikut beberapa jenama fesyen yang melakukan kolaborasi dengan Disney.

1. Gucci

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci (@gucci) on

 

Dilaporkan dari usmagazine.com, koleksi ini menawarkan lebih dari 70 item tren yang berbeza, mulai dari dompet, baju kasual, hingga jaket bomber. Kolaborasi ini merupakan sebahagian dari koleksi Cruise 2020 dari Gucci.

Salah satu poin utama koleksi ini adalah Gucci membawa bahan kain baru dalam karyanya, kanvas mini GG supreme dengan cetakan mewah Mickey Mouse. Rekaan berwarna krem ini terinspirasi oleh tren kain tahun 80-an yang akan memberikan nuansa fesyen vintage yang sejuk. Koleksi item fesyen dengan edisi terbatas yang sudah tersedia dan siap jual di awal bulan Januari 2020 ini.

2. Adidas

Merayakan Tahun Tikus, Mickey Mouse adalah karakter yang sempurna untuk menghiasi siluet Adidas yang paling digemari, iaitu Stan Smith dan Superstar.

IKLAN

Koleksi khusus ini hadir dalam tiga varian, Stan Smith CNY Mickey Mouse 3D, Stan Smith CNY Mickey Mouse Out of Office, dan Superstar CNY Mickey Mouse Out of Office. Stan Smith 3D CNY Mickey Mouse hadir dengan rekaan grafik komik 3D, dan dilengkapi dengan kacamata 3D. Ciri-ciri ini memungkinkan anda melihat grafik yang menyelimuti permukaan sepatu dengan cara yang baru dan inovatif.

Lalu, pada varian CNY Mickey Mouse Out of Office Stan Smith dan Superstar, masing-masing model dibuat dengan dominasi warna putih yang menampilkan grafik Mickey Mouse yang berani di bahagian lateral.

Adidas Originals Chinese New Year: Mickey Mouse Pack sudah berada di pasaran pada hari 18 Januari di Adidas store tertentu dan melalui online.

IKLAN

3. ALDO

Deretan koleksi Aldo X Disney untuk Chinese New Year menyimbolkan kebahagiaan dan kekayaan, dengan menghadirkan ikonis Mickey Mouse dan Minnie Mouse. Garis rancang aksesori berhias karakter ternama ini diberikan twist seru agar mampu menambahkan lagi penampilan anda ketika mengenakannya. Nuansa merah dan emas pun sangat naik di koleksi berikut, sehingga menambah aura perayaan dalam menyambut tahun tikus. Lirik jam tangan atau tas berbentuk wajah Minnie Mouse adalah kegemaran ramai.

Jadi Kartun Ikonik Di Jenama Mekap

Mengawali Tahun baru 2020 banyak jenama solekan yang memperbaharui produk mekap dan melakukan pelbagai kolaborasi untuk menambah koleksi istimewa. Jenama mekap tempatan dan internasional berusaha mencipta produk yang kreatif dan inovatif agar menjadi pilihan utama wanita dalam bersolek dan menjadi gaya hidup tersendiri.

Misalnya beberapa jenama berikut ini yang mengawali tahun dengan berkolaborasi bersama Disney Mickey & Friends, salah satu kartun ikonik yang menjadi kegemaran ramai orang.
Tentu saja kolaborasi ini menjadi khabar gembira bagi si beauty junkie dan pecinta karakter Disney Mickey & Friends.

Jom semak senarai jenama mekap yang mengeluarkan edisi istimewa.

IKLAN

#1 Koleksi Edisi Terhad Lakme dan Minnie Mouse

Jenama mekap internasional ini kolaborasi dengan tokoh disney ternama yang disukai banyak wanita iaitu Minnie Mouse. Koleksi mekat edisi terhad yang berda di pasaran pada bulan Januari 2020 ini terdiri dari Weightless Lip Matte yang hadir dengan 3 shades iaitu merah, maroon dan nude. Selain itu ada keluaran istimewa Primer Matte Cushion Foundation yang hadir dengan stickers, jadi anda boleh ubahsuai mengikut kesesuaian keinginan anda.
Cushion ini sama dengan cushion Lakme seperti biasanya, perbezaannya hanya terdapat stiker limited edition dengan gambar Minnie Mouse.

#2 Koleksi Edisi Terhad Innisfree Mickey &Friends

Mulai dari skincare yang terdiri dari Jeju Orchid Enriched Cream Set (Minnie Mouse), Bija Cica Balm EX Set (Daisy Duck), dan Soybean Energy Essence Set (Goofy). Tak ketinggalan produk Disney Collection dari kategori mekap yang siap menyempurnakan tampilanmu.
Seperti My Lip Balm Set (Mickey Mouse), My Lip Balm Set (Donald Duck) dan Pore Blur Powder (Mickey Mouse).

#3 Facial Treatment Essence (FTE) SK-II

Bukan rahsia lagi bahawa Facial Treatment Essence (FTE) dari SK-II adalah salah satu produk skincare yang dianggap sebagai ‘miracle water’ bagi para beauty junkie. Buat kamu yang belum tahu, Facial Treatment Essence dari SK-II ini adalah essence yang dapat melembapkan kulit dan juga menghaluskan kulit. Produk ini merupakan salah satu produk popular dari brand skincare SK-II.

Nah, untuk produk FTE yang kali ini berkolaborasi dengan karakter Mickey Mouse tentu tidak akan ada perubahan formula sama sekali. Tetapi untuk packaging akan di dominasi dengan warna merah dengan penampakan karakter Mickey Mouse pada botol dari FTE ini. Tertarik bukan untuk membeli FTE? Kamu boleh mendapatkan Facial Treatment Essence (FTE) dari SK-II yang berkolaborasi dengan Mickey Mouse ini secara online.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI