Rawatan terkini bagi merawat kulit wajah yang kini semakin mendapat sambutan ramai ialah rawatan menggunakan cairan daripada pokok dragon blood (Dracaena cinnabari) atau pokok darah naga.

Pokok ini tumbuh secara perlahan-lahan untuk tempoh yang sangat lama. Selain itu ia merupakan pokok yang hanya terdapat di Pulau Socotra, Yemen. Pokok ini mendapat gelaran dari getahnya yang berwarna merah apabila ianya ditoreh.

Cairan daripada pokok ini bertindak sebagai kolagen dan anti penuaan dalam merawat tisu wajah yang telah rosak. Dari kajian saintifik pula, ia mengandungi antioksidan yang sangat tinggi dalam membina sel dan tisu kulit baru.

 

Cecair berwarna merah gelap yang mengalir keluar dari luka pohonnya mempunyai kesan perawatan yang mujarab, dan juga memberi kesan awet muda yang menakjubkan. Khabarnya bintang filem termasyhur di Hollywood juga ‘mengawet muda’ wajah mereka menggunakan pokok darah naga. Kandungan ‘anti-penuaan’ dalam esen pokok darah naga sering dijadikan sebagai rahsia penjagaan kecantikan wanita tempatan.

IKLAN

Kesan cairan daripada pokok darah naga dalam penjagaan kecantikan telah terbukti secara saintifik. Ekstraknya kaya dengan bahan yang mampu mencerahkan, menegangkan dan melicinkan kulit.

Berikut antara kebaikan menggunakan cairan daripada pokok darah naga untuk rawatan kecantikan wajah:

*Ekstrak pokok darah naga kaya dengan antioksidan dan fenolik yang mampu melindungi dan memulihkan sel-sel kulit.

*Ia mengandungi antosianin yang berkesan untuk melindungi dan memulihkan struktur sel.

IKLAN

*Merawat luka, menghentikan pendarahan, mempercepatkan penyembuhan luka dan mencegah jangkitan.

*Flavonoid adalah ramuan utama dalam pokok darah naga, banyak hasil kajian yang membuktikan bahawa ramuan ini mempunyai fungsi anti-bakteria, anti-virus dan antioksidan yang ketara untuk melegakan bengkak dan keradangan kulit.

*Menggalakkan penyembuhan jerawat dan luka.

IKLAN
Cairan yang dikeluarkan daripada pokok darah naga.

Bagi mereka yang ingin merawat masalah kedutan atau garis halus, parut jerawat dan kulit kering boleh mencuba rawatan kedua terbaharu daripada MBH Medispa, melalui rawatan MBH Vampire Dragon’s Blood Anti Scar di mana ianya menggunakan serum dari pokok naga berdarah

Rawatan ini mampu memudarkan parut jerawat, menutup pori-pori yang terbuka serta bertindak sebagai rawatan anti penuaan.

Dalam rawatan MBH Vampire Dragon Blood Anti Scar menggunakan essence khas dari getah pokok dragon blood yang sangat efektif sebagai kolagen dan merawat tisu wajah yang rosak 🐲Apa yang anda boleh jangkakan selepas 1 sesi rawatan ?a) parut pudarb) pori tertutupc) anti penuaan DM or Whatsapp us to book your slot now !!.www.wasap.my/60186659838/vampire#contest #ipergimbh #isukepergimbh #medispa #skinexpert #mbh #mbhmedispa #mbhskinexpert #isukepergimbh #mbhpilihansemua #mbhtakkirausia #IsukaMBH #dahterbuktimbh #abph32 #dramaspontan#lelakimuyangdulu #cintabelumtamattempoh #cintatiaaganti #suamikumrblind #mirafilzah #benamir #syafiqkyle #syahmisazli

Posted by MBH Signature – Melaka on Tuesday, 8 October 2019

Rawatan ini telah diperkenalkan ketika pelancaran jualan akhir tahun YES, I SUKA MBH SALE pada 10 Oktober 2019. Sinonim dengan tarikh pelancaran jualan akhir tahun YES, I SUKA MBH SALE pada 10 Oktober 2019, MBH turut menampilkan satu rawatan terbaharu yang diberi nama MBH Therapeutic Face Massage dengan harga promosi RM10.10 sahaja daripada harga asal RM69.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI