Mendapat berat badan yang ideal iaitu yang sesuai dengan ketinggian merupakan impian semua orang. Banyak petua yang boleh dipilih dan diikuti sebenarnya. Yang penting mestilah sesuai dengan diri kita.

Di Twitter, seorang gadis yang dikenali sebagai Keyshaa telah berkongsinya caranya tersendiri untuk menurunkan berat badan. Menurutnya, sebelum ini berat badannya mencecah 63 kg yang mana tidak sesuai dengan ketinggiannya yang hanya 158 cm.

Akhirnya, dia berjaya memperoleh berat badan dalam lingkungan 50-51kg. Walau bagaimanapun, dia mengakui caranya bukanlah sesuatu yang betul-betul menyihatkan.

IKLAN

Caranya ini mengambil masa dalam 4 ke 5 bulan juga bagi mendapatkan berat badan yang diidamkan.

Pisang Goreng Pun Ditelan Walau Tengah Diet, Gadis Ini Kongsi Cara Turunkan 12kg Pisang Goreng Pun Ditelan Walau Tengah Diet, Gadis Ini Kongsi Cara Turunkan 12kg Pisang Goreng Pun Ditelan Walau Tengah Diet, Gadis Ini Kongsi Cara Turunkan 12kgPisang Goreng Pun Ditelan Walau Tengah Diet, Gadis Ini Kongsi Cara Turunkan 12kg Pisang Goreng Pun Ditelan Walau Tengah Diet, Gadis Ini Kongsi Cara Turunkan 12kg

IKLAN

Pisang Goreng Pun Ditelan Walau Tengah Diet, Gadis Ini Kongsi Cara Turunkan 12kg

IKLAN

Memang sukarkan buat kita untuk melawan nafsu makan. Lagi- lagi makanan favourite! Diharapkan mana-mana gadis yang sedang berjuang untuk mendapat berat badan ideal teruskan usaha itu. You go girl! Fighting!

kredit: twitter @__keyshaa