Kadang kala kita mesti ada rasa sakit kepala apabila seharian bekerja dan tidak mendapatkan rehat yang sepenuhnya. Makan ubat pun sakitnya itu masih tidak mahu hilang. Betul kan?

Jika sis ada masalah begitu, apa kata ikhtiar mengikut petua yang dikongsikan oleh Saleha Maarof ini. Macam segar je rasanya!

Ini bahan-bahan yang diperlukan:

Ais (tak kisah banyak mana)
Limau nipis 3biji ( boleh buat kiraan ganjil)
Air sebaldi

Caranya:

1. Campurkan semua ke dalam baldi.

2. Sebelum mandi baca ayat ayat ni diluar bilik air dan tiupkan dalam air dan niatlah yang baik baik. Bacakan ayat-ayat ini:

Al fatehah 7kali
Al Ikhlas 3kali
Selawat 3kali

IKLAN
Petua Mudah Bagi Rawat Sakit Kepala & Angin Dalam Badan. Segar Betul Rasanya!
Pexels.com

4. Mandi macam biasa bersihkan diri dulu. Akhir sekali baru bilas dengan air sebaldi tadi. Sebaik mandi lepas waktu asar.

5. Mulakan siram dari kaki bawak ke atas hingga kepala. Lebihnya boleh siram bahagian tengkuk. Kalau nak berendam pun lagi bagus!

6. Jangan lap dulu, kalau dapat kering secara semulajadi lebih baik.

Air ni bukan untuk masalah sakit kepala je, malah untuk sakit sendi, susah tidur malam, badan bisa pun boleh buat.

IKLAN
Petua Mudah Bagi Rawat Sakit Kepala & Angin Dalam Badan. Segar Betul Rasanya!
Photo by mohamed Abdelgaffar from Pexels

Antara khasiat lain kalau amalkan air mandian ni:

1. Naikkan seri wajah
2. Kuatkan badan
3. Kuruskan badan
4. Aura positif
5. Merawat kulit jadi sihat
6. Hilangkan bisa dan angin kat badan

Moga bermanfaat buat semua!
Saya izinkan semua untuk kongsi❤️❤️

IKLAN

Petua Mudah Bagi Rawat Sakit Kepala & Angin Dalam Badan. Segar Betul Rasanya!

Kredit: saleha maarof

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee 

Petua Mudah Bagi Rawat Sakit Kepala & Angin Dalam Badan. Segar Betul Rasanya!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI