Tahun 2023 merupakan titik tolak yang mengubah kehidupanya apabila kisah kecurangan rumahtangga bersama penyanyi tanah seberang, Virgoun hangat diperkatakan di media sosial hingga mendapat liputan meluas hingga ke Malaysia.

Berikutan itu, pada Mei lalu, Virgoun memfailkan cerai terhadap isterinya, Inara Rusli selepas pendedahan tentang kecuranganya diuar-uarkan secara terbuka. Inara berjaya membongkar kecurangan Virgoun yang dikatakan menjalinkan hubungan dengan Tenri Anisa.

Berikutan kes tular berhubung rumah tangganya, nama Inara Rusli kini semakin popular hingga menjadi sorotan warganet dan lensa media. Siapa sebenarnya Inara Rusli ini?

Punyai 2.1 Juta Pengikut Di Instagram Sejak Kisah ‘Kecurangan’ Virgoun Tular!

Memiliki sebanyak 2.1 juta pengikut di Instagram, pemilik nama penuh Ina Idola Rusli lahir pada 19 Februari 1993. Sama seperti suaminya, Inara suatu ketika dahulu memulakan kariernya dalam bidang hiburang sebagai seorang penyanyi, dan menganggotai sebuah kumpulan Bexxa pada tahun 2013.

Bukan sekadar penyanyi, Inara Rusli juga merupakan seorang pelakon di bawah pengurusan SD dan memulakan kariernya membintangi telenovela “Mak Ijah Pengen ke Mekah” terbitan salah sebuah stesen televisyen di sana.

IKLAN

Setelah dua tahun menikah dengan Virgoun, Inara Rusli membuat keputusan untuk berhijrah. Inara khabarnya ingin mendalami ilmu agama dan berhijrah ke arah kebaikan.

Sebelum Berhijrah Inara Bekas Model Seksi

 

Jika dulu Inara yang merupakan bekas model yang cukup seksi, kini Inara anggun berhijab dan lebih sopan. Namun dahulu Inara pernah membuat keputusan untuk berniqab, namun kini tidak lagi demi kelangsungan kariernya.

Merupakan anak bongsu dari tiga orang adik beradik, Inara sebenarnya lahir dari keluarga berbangsa Cina dari keturunan suku Han di kawasan pegunungan Guangdong, Fujian dan Guangxi di Tiongkok.

Artikel berkaitan: “Jika Ayah Saya Ada, Mungkin Tatu Saya Tidak Sebanyak Ini”-Virgoun Kongsi Kisahnya Bergelar Mualaf 

IKLAN

Malah, Inara juga berasal dari keluarga yang berpecah belah (broken family). Orang tuanya bercerai ketika usianya masih sangat muda, sehinggakan Inara terpaksa berhadapan dengan kesulitan tersebut, sekaligus menjadikan Inara seorang ibu yang cukup mementingkan institusi kekeluargaan dan kebajikan anak-anaknya.

Walaupun berhadapan dengan dugaan perkahwinannya, Inara dilihat kekal optimis, positif dan ceria menjalani kehidupannya. HIJABISTA mendoakan semoga Inara terus kuat menghadapi cabaran ini demi anak-anak.

Virgoun dan Inara mendirikan rumah tangga pada 2014 dan mereka dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Starla Rhea Idola Virgoun, Faithlee As-Sya’ir Virgoun, dan Terang Sharique Virgoun.

IKLAN

Sumber Foto: Instagram Inara Rusli

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Majalah NONA

Artikel berkaitan: Kisah Unik Dalam Perjalanan Rohani Mereka, 12 Selebriti Seberang Memilih Peluk Islam

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI