Bra atau coli  merupakan pakaian dalam yang paling penting dan wajib ada dalam almari. Ia ibarat teman baik wanita kerana dengan pemakaian yang betul akan membuatkan penampilan di bahagian dada kelihatan sempurna.

Walau bagaimanapun ada sukar untuk menjaga pakaian kecil ini kerana jika salah basuh akan menyebabkan bra cepat rosak dan nampak tak cantik. Admin nak kongsi beberapa tip bagaimana untuk merasa selesa setiap kali mengenakan bra ini.

1. Jangan biarkan tali bra anda hilang

Baju tak bertali bra tidak menyokong payudara anda, dan itu benar-benar menjengkelkan. Pasang tali ke bahagian belakang bra, pasangkan juga di bawah payudara anda, dan pasangkannya di bahagian belakang di sisi lain. Pemakaian yang betul akan menyebabkan bra anda akan kekal di tempat asal tidak kira apa aktiviti yang hendak dilakukan.

2. Rahsia perletakan ‘cup’ yang sempurna

Teknik ini hebat terutama untuk bergaya seperti model. Letakkan ‘cup’ secara menyerong dan bukannya pada kedudukan mendatar biasa – dari bawah dan sisi setiap payudara.

3. Sekiranya tali bra menginggalkan kesan

Pasang pad silikon khas ke tali supaya tidak meninggalkan kesan merah pada badan. Secara umum, tali bra adalah tanda bahawa tali bra itu harus diregangkan.

IKLAN

4. Buat pakaian tanpa tali yang lebih selesa

Bagi mereka yang tidak berhijab, untuk memilih bra yang sesuai dengan pakaian tanpa tali, terutama sekali dengan belakang terbuka, bukanlah perkara yang mudah. Cara terbaik ialah memotong bahagian hadapan bra, dan menjahitnya ke dalam kostum pakaian.

5. Bagaimana untuk menyelaraskan tali bra

Sokongan optimum adalah apabila anda boleh memuatkan dua jari yang meletakkan satu di atas yang lain di bawah tali bahu anda. Sekarang anda boleh menyelaraskan tali dengan mudah!

IKLAN

6. Untuk menyelaraskan payudara anda

Bra anda harus diregangkan dengan memegang payudara memasuki ‘cup’ mengikut keselesaan dan silangkan tali bra di belakang.Cara ini bra dapat menampung buah dada anda.

7. Bagaimana untuk memperbaiki renda bra

IKLAN

Bra lace ini kelihatan indah, dan ia adalah selesa dan lembut kerana ia tidak mempunyai ‘underwire’ dan elastik. Namun, ia tidak memberikan impak yang sama dengan bra yang membunyai ‘cup’. Untuk menyelesaikan masalah ini, letakkan ‘cup’ baju renang di dalamnya. Anda boleh membetulkannya dengan pita pelekat pakaian.

8. Sekiranya anda mempunyai jurang buah dada

Masalah yang terkenal di kalangan wanita dengan payudara besar. Agar tidak mendedahkan jurang anda kepada umum, kancingkan tepi baju di antara butang dengan pita melekat berpihak dua sisi yang dibuat untuk pakaian.

9. Cara yang selesa untuk menyimpan bra

Cara yang baik untuk menyimpan bra anda adalah dengan menggunakan penyangkut mudah. Dengan cara ini bra tidak akan kehilangan bentuknya dan akan sentiasa berada dalam keadaan baik.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI