Perjalanan laluan udara selalunya memerlukan penumpang membawa beg pakaian yang besar, terutamanya dalam perjalanan jarak jauh. Walaupun mengemas pakaian dan peralatan mandian anda tidak mengapa, terdapat beberapa barang biasa yang tidak boleh anda angkut sekali. Pengendali bagasi mendedahkan semuanya.

Melancong dengan beg pakaian adalah satu keperluan bagi ramai pelancong, terutamanya apabila berlepas dalam perjalanan jauh ke luar negara. Walaupun penumpang cenderung untuk mengetahui had berat dan saiz beg, mereka mungkin tidak menyedari bahawa terdapat beberapa item yang harus mereka elakkan daripada diangkut sekali yang akan menimbulkan masalah.

Pengendali Bagasi Dedah Item Sangat Popular Yang Dibawa Dalam Muatan Bagasi. Malang Tak Berbau!

Pengendali bagasi mendedahkan satu-satunya perkara yang tidak boleh dibungkus oleh penumpang dalam beg pakaian mereka.

“Makanan,” tulisnya. “Tolong jangan bungkus makanan atau minuman di dalam beg anda. Makanan akan reput, pecah, bocor, terbuka. Ia berbau! Terutamanya alkohol. Kemudian sebagai seorang pengedali bagasi ia akan berbau sepanjang hari selepas mengambil beg yang bocor. Tolonglah!

Pengendali Bagasi Dedah Item Sangat Popular Yang Dibawa Dalam Muatan Bagasi. Malang Tak Berbau!

IKLAN

Pengendali bagasi pasti menghantar pengangkatan harian mereka, selalunya agak berat, beg di dalam dan di luar pesawat. Kadangkala beg-beg ini akhirnya tercampak jika terlalu berat untuk dibawa seperti biasa, jika muatan yang mengandungi botol kaca di dalamnya boleh mengakibatkan tumpahan cecair.

Walaupun membaling bagasi mungkin melihat tindakan yang agak tidak bertimbang rasa, bagi pengendali bagasi ia boleh menjadi cara paling berkesan untuk menggerakkan beg pakaian yang sukar dipindahkan. Bagaimanapun, rakan pengendali bagasi telah mendedahkan bahawa, jika pembungkusan botol kaca atau barang rapuh adalah satu keperluan, terdapat satu jenis beg pakaian yang lebih mudah untuk pengendali bergerak tanpa kesan besar.

Pengendali Bagasi Dedah Item Sangat Popular Yang Dibawa Dalam Muatan Bagasi. Malang Tak Berbau!

Memastikan beg pakaian anda mempunyai roda akan menyelaraskan proses ini. Seorang lagi pengendali bagasi menyokong tanggapan ini di dalam forum. Mereka mengulas: “Jika anda membungkus barangan yang berat, dapatkan sesuatu yang teguh dan sesuatu yang boleh digulung.

IKLAN

“Anda tahu beg kes keras beroda empat itu, ia ringan dan mudah dikendalikan, mudah disusun, lebih cenderung untuk memastikan barang-barang anda selamat.”

Pengendali Bagasi Dedah Item Sangat Popular Yang Dibawa Dalam Muatan Bagasi. Malang Tak Berbau!

Nasihat pengendali bagasi, mengesyorkan membungkus kaca dengan baik jika ia mesti dimasukkan ke dalam beg pakaian. Mereka juga mendedahkan beberapa perkara pelik lain yang pernah dialaminya semasa bekerja.

IKLAN

Ia termasuk “bahagian kereta, blok enjin, ketam hidup (dalam beg sandang!)”

Semua item ini boleh menyukarkan tugas pengendali bagasi, dan oleh itu mereka menggalakkan pelancong untuk mengelak daripada membungkusnya. Dia juga menegaskan bahawa beberapa barang mesti dikendalikan dengan lebih lembut.

Apakah yang perlu anda lakukan sekiranya bagasi rosak? Tiba di destinasi anda untuk mencari beg pakaian anda telah rosak dalam transit adalah senario terburuk, tetapi ia boleh berlaku.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/EaFq1zoAa6s

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI