Apabila diumumkan bahawa Perintah Kawalan Pergerakan yang telah dilaksankan oleh pihak kerajaan sejak 18 Mac lalu bakal dilanjutkkan sehingga 14 April 2020. Pengumuman tersebut diumumkan sendiri oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam satu sidang media khas.

Pelbagai aktiviti turut disarankan oleh kerajaan bagi memastikan kesemua rakyat Malaysia akur dengan perintah yang dikeluarkan. Susulan daripada itu, kesemua rakyat Malaysia berada di rumah dan mengelakkan diri untuk berada di tempat awam.

Menerusi Facebook Penduduk Kuarters Kulim, kesemua penduduk telah mengadakan bacaan Yassin agar wabak Covid-19 yang sedang berlaku bakal berakhir dengan segera. Ini yang dikatakan muafakat membawa berkat. Jarak di antara blok tidak menjadi penghalang untuk mereka melakukan aktiviti keagamaan.

IKLAN

Bacaan Yasin Dari Balkoni Rumah

25/3/2020 : Hari Ke-8 Kuarantin.
Kuarters Polis Trafik Kulim mengadakan bacaan Yassin dari balkoni rumah masing2.. Wlaupon xdpt bersama2 baca disurau tp kami ttp adakan di balkoni masing2 ckup untuk doa bersama2 kami hapuskan covid19 ini.. Insha Allah..
Dan SELAMAT HARI POLIS YANG KE-213 kepada suami2 & isteri2 warga kuarters…

IKLAN

Indahnya semua ahli keluarga bersatu

IKLAN

Tidak lupa juga menyambut hari ulangtahun POLiS

Bacaan doa usai membaca Yasin