Melembabkan kulit wajah adalah langkah perawatan kulit paling penting yang tidak boleh anda abaikan. Pakar perawatan kulit sering menekankan pentingnya langkah untuk melembapkan kulit wajah.

Memakai pelembab tidak hanya membuatkan kulit anda senantiasa lembab, tetapi juga memberikan dorongan hidrasi dan merevitalisasikan kulit wajah. Walaupun langkah ini penting namun masih ramai yang tidak melembabkan kulit secara teratur.

Ada banyak kesan akibat melambatkan atau mengabaikan langkah perawatan kulit ini. Kehadiran kelembaban sangat penting untuk kesihatan keseluruhan kulit anda. Kurangnya kelembaban pada kulit anda boleh menyebabkan kulit kasar dan tidak sekata.

Photo by Cottonbro from Pexels

Berikut dikongsikan pilihan pelembap untuk kulit wajah yang boleh anda pilih. Harganya berpatutan dan boleh pakai dalam tempoh yang lama. Sangat berbaloi untuk dibeli dan dipakai.

Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Moisturizer Night

Neutrogena’s Rapid Wrinkle Repair Moisturizer mengandungi retinol dan asid hyaluronik untuk kulit. Ia meminimumkan tanda-tanda penuaan yang kelihatan.

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

IKLAN

Krim Malam Murad Retinol Youth Renewal adalah pilihan terbaik. Ia membantu menyokong proses penyembuhan semula jadi kulit. Gunakan secara konsisten untuk hasil yang terbaik.

Tatcha Luminous Dewy Skin Night Concentrate

The Dewy Skin Cream ini diilhamkan oleh juru solek artist Mario Dedivanovic yang menampilkan beras ungu Jepun (dengan warna lavender), campuran alga Okinawan, dan asid hyaluronik untuk kulit gebu dengan fungsi penghidratan.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Night Face Moisturizer

Bahan pelembap termasuk shea butter, gliserin, dan antioksidan semuanya bekerjasama di dalam krim La Roche-Posay Toleriane Ultra Night Face Moisturizer. Menawarkan penghidratan maksimum, sesuai juga untuk mereka yang memiliki kulit sensitif.

La Mer The Concentrate

IKLAN

La Mer The Concentrate menampilkan formula berasaskan fermented kelp. Serum yang memenangi Anugerah Kecantikan Terbaik 2019 ini menghaluskan kulit anda dalam masa yang singkat.

Cetaphil Daily Hydrating Lotion

Cetaphil’s Daily Hydrating Lotion mengandungi asid hyaluronik, ramuan impian bagi sesiapa yang mempunyai kulit kering. Senang dicari dan boleh dibeli di drugstore.

Clarins Multi-Active Jour

Clarins Multi-Active Jour mengatasi garis halus dan kusam, berkat antioksidan yang kuat. Krim mewah adalah jawapan yang tepat untuk malam yang panjang, bebas dari pencemaran dan tekanan.

IKLAN

Garnier SkinActive Moisture Bomb The Antioxidant Super Moisturizer

Pelembap gel Garnier di bawah RM30 ia meresap mudah ke dalam lapisan kulit wajah. Ia menjadikan kulit anda kelihatan segar dan berseri. Pembelian berbaloi untuk pemula yang mempuyai masalah kulit wajah.

Aveeno Ultra-Calming Nourishing Night Cream

Produk ini adalah pilihan yang bagus untuk jenis kulit sensitif, berkat formula pewangi oatmeal koloid yang bebas wangian. Ia boleh didapati di kebanyakan drugstore.

La Mer The Moisturizing Soft Lotion

Mencari cara mewah untuk menghidrat kulit anda? Losen lembut pelembap ringan La Mer yang sejuk dan segar ini menghidrat kulit anda agar kulit wajah sentiasa lembap dan gebu.

HIJABISTA: Perawatan kulit wajah seelok-eloknya dimulakan seawal mungkin. Lebih cepat kita mulakan perawatan kulit wajah, lebih elok kulit wajah kita untuk jangka masa panjang. 

Sumber kredit: Top image: Photo by Nika Akin from Pexels

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI