Memasuki taman syurga Raudhah merupakan impian setiap muslim yang berkunjung ke Masjid Nabawi, Madinah. Nikmat dan perasaan berpeluang memasuki ruang itu hanya Tuhan sahaja yang memahami. Sungguh tak tergambar dek kata gembiranya hati apabila Allah memberikan kita peluang yang diidamkan itu.

Ruang Raudhah itu sememangnya tidak pernah lekang daripada menerima kunjungan jemaah. Situasinya mungkin agak sukar kepada sesetengah orang yang berazam untuk memasukinya kerana sentiasa padat.

Untuk anda yang berhajat untuk ke sana nanti terutamanya buat muslimah, anda boleh cuba ikuti tip yang dikongsikan oleh pengasas tudung Citraida, iaitu Aida atau lebih dikenali sebagai Aida Gadis Melayu. InsyaAllah jalan anda akan dipermudahkan.

Aida juga menasihati agar jangan pentingkan diri sendiri apabila beribadat di sana.

View this post on Instagram

TIPS KE RAUDHAH BAGI MUSLIMAT . 1) BERPAKAIAN PERSIS WANITA ARAB . 2) IKUT JEMAAH ARAB ( masuk lebih awal ) . 3) SAMPAI DI RUANG KARPET HIJAU CUBE DAPATKAN SAF YG PALING HADAPAN . 4) KALAU ADE KESEMPATAN LAKUKAN SOLAT & BERDOA DI BEBERAPA TEMPAT SUPAYA PENJAGA RAUDHAH X PERASAN KITE LAME DI SITU ( وَجَعَلْنَا مِن بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْنَاهُمْ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ baca ini moga2 Allah tutup pandangan org terhadap kita ) . 5) JGN SELFISH ! BAGI JUGA RUANG JEMAAH LAIN UNTUK SAMA BERIBADAT . 6) NIAT SUPAYA ALLAH PERMUDAHKAN . #aidastoryinmadinahmakkah Travel Agensi : @angsanagotravel

A post shared by AIDA GADIS MELAYU🇲🇾 (@aidacitraida) on

TIPS KE RAUDHAH BAGI MUSLIMAT
.
1) BERPAKAIAN PERSIS WANITA ARAB
.

IKLAN

2) IKUT JEMAAH ARAB ( masuk lebih awal )
.

3) SAMPAI DI RUANG KARPET HIJAU CUBE DAPATKAN SAF YG PALING HADAPAN
.

IKLAN

4) KALAU ADE KESEMPATAN LAKUKAN SOLAT & BERDOA DI BEBERAPA TEMPAT SUPAYA PENJAGA RAUDHAH X PERASAN KITE LAME DI SITU ( وَجَعَلْنَا مِن بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْنَاهُمْ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ baca ini moga2 Allah tutup pandangan org terhadap kita )
.

5) JGN SELFISH ! BAGI JUGA RUANG JEMAAH LAIN UNTUK SAMA BERIBADAT .

IKLAN

6) NIAT SUPAYA ALLAH PERMUDAHKAN
.

kredit: instagram @aidacitraida

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI