Siapa yang tak mahu kulit yang sihat, cerah dan mulus kan? Ia merupakan impian setiap wanita. Malah sebagai seorang wanita, anda tentunya telah mencuba pelbagai produk penjagaan kulit demi mendapatkan kulit idaman.

Tetapi perlu anda tahu, kecantikan kulit tidak hanya bergantung pada produk penjagaan kulit sahaja. Anda juga perlu mengambil makanan dan minuman yang baik untuk kulit.

Apa kata anda cuba ambil 3 minuman yang mampu buat kulit anda semakin sihat dan bercahaya. Cuba dulu, pasti anda akan puas hati dengan hasilnya.

[su_highlight background=”#fd746f”]1. Teh Hijau[/su_highlight]

Nak Kulit Cantik & Sihat, Cuba Amalkan 3 Minuman Ini. Pasti Makin Berseri!

IKLAN

Kehebatan teh hijau memang tidak dapat diragukan lagi. Ia mengandungi antioksidan yang dapat menyeimbangkan hormon sehingga dapat mengawal minyak pada kulit. Sekiranya wajah kurang berminyak, kulit tidak akan mudah berjerawat dan iritasi.

[su_highlight background=”#fd746f”]2. Susu Kunyit[/su_highlight]

Nak Kulit Cantik & Sihat, Cuba Amalkan 3 Minuman Ini. Pasti Makin Berseri!

IKLAN

Susu kunyit diperbuat daripada kunyit dan susu seperti susu kacang almond atau susu kacang soya. Kunyit mengandungi antibakteria yang dapat mengurangkan kemerahan dan iritasi pada kulit serta mengatasi masalah jerawat.

Selain itu, kunyit juga dapat melembapkan kulit dan sangat bagus untuk hijabi yang mempunyai masalah kulit kering.

IKLAN

[su_highlight background=”#fd746f”]3. Air Putih[/su_highlight]

Nak Kulit Cantik & Sihat, Cuba Amalkan 3 Minuman Ini. Pasti Makin Berseri!

Minum air suam pada waktu pagi dapat melancarkan pencernaan dan membuang segala toksin yang ada dalam tubuh. Sekiranya segala toksin tersebut telah hilang daripada tubuh, kulit juga akan jadi lebih bersih dan sihat.

Air putih dapat melancarkan peredaran darah di mana ia dapat membantu kulit anda jadi lebih berseri dari dalam.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI