Kulit wajah menjadi breakout merupakan salah satu mimpi ngeri buat kita semua terutamanya kaum wanita. Bukan itu sahaja, ia juga menyebabkan kita kurang berkeyakinan diri apabila berhadapan dengan orang ramai.

Bagi Sharifah Hajar atau mesra disapa Pah, dia tidak menyangka akan mengalami breakout kerana alah terhadap makanan yang berasaskan ayam. Tidak mengalah, Pah terus berusaha mencari alternatif bagi merawat masalah kulitnya dengan selamat.

Pah juga tidak lokek berkongsi cara dan senarai produk yang digunakannya bagi merawat masalah kulit yang dialami. Berikut merupakan antara produk yang telah menjadi penyelamatnya!

https://invol.co/cl6znke

Rutin malam yang diamalkannya tanpa jemu

IKLAN

Saffron toner- https://invol.co/cl6znmf

Dark Spot Correcting Glow Serum – https://invol.co/cl6znou

Moisturising lotion – https://invol.co/cl6znqj

Produk yang menjadi kegemarannya

IKLAN

Tea tree oil toner – https://invol.co/cl6znsf

Essence water – https://invol.co/cl6zntq

Selain daripada rutin kecantikan yang diamalkan, Pah juga ada berkongsi sedikit tip yang secara tidak langsung membantunya juga untuk mendapatkan tubuh badan yang lebih sihat.

IKLAN

1. Control sugar intake sebab kalau lebih sugar intake nanti jerawat susah nak kecut, muka nampak kusam
2. Exercise, kena banyak berpeluh untuk buang toksin at least seminggu sekali
3. Makan buah biasanya Pah makan epal tak pun jambu. Sebab jambu paling tinggu vit c, epal pula tinggi antioksidan
4. Pah tak skip guna skincare terutama sunscreen. Pah rajin pakai mask kunyit otms tu masa break out
5. Control stress. Tak salah stress tapi try selalu positifkan fikiran. Bila fikiran positif badan kita akan react yg sama. Terutama kulit.
6. Pah ada makan supplement omega 3 tu proses jerawat cepat elok, parut cepat pudar. Lagipun omega 3 elok untuk rambut sekali. Kiranya makan supplement omega 3 cukup untuk kesihatan satu badan

kredit: Sharifah Hajar

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa.