Soal rezeki, jodoh dan ajal maut itu terletak di tangan Tuhan. Sebagai hamban-Nya kita mengharapkan agar jodoh bersama insan yang paling disayangi kekal hingga ke akhir hayat. Namun siapalah kita mahu menolak qadar dan qadar Tuhan. Perkongsian lelaki ini yang hanya mampu mengecapi nikmat berumah tangga hanya setahun setelah isteri tersayang meninggal dunia selepas melahirkan bayi sulung mereka. Sebelum itu ketika sambutan hari lahir isterinya yang ke 23, Hamijan sempat mendoakan agar Siti Nurhidayah Mohd Saad akan menjadi isteri yang solehah.

Namun siapa sangka cerita cinta mereka berdua kekal hingga ke jannah. Isteri tersayang rupanya dijemput Illahi setelah 11 hari melahirkan zuriat mereka.

Menulis di laman sosial facebook dan kisahnya menjadi viral hingga mengundang sedih di hati netizen.

Setelah beberapa hari meninggal, dia telah menyatakan kerinduan pada arwah isterinya yang dikongsi di laman sosial facebook menggunakan akaun nama Hamijan Mijan.

IKLAN

Isteri cukup sempurna & akan sayang sampai bila-bila.

Walaupun kini jauh di mata tetapi dekat dihati buat isteri tercinta Siti Nurhidayah Mohd Saad

Berjanji akan jaga zuriat mereka dengan sebaik-baiknya.

Dapat sokongan tidak berbelah bagi dari teman-teman.

IKLAN

Sementara itu dalam satu protal lain, Hamijan berkata dia tidak menyangka isterinya pergi secara tiba-tiba kerana Nurhidayah tidak menunjukkan sebarang tanda, bahkan beberapa jam sebelum kejadian mereka masih sempat berbual sepertibiasa.

“Lepas subuh, saya tidur sampai pukul 11, saya (hanya) tersedar apabila anak menangis. Saya bangun buatkan susu anak dan memanggil isteri tetapi tidak dia tidak menyahut.  Jadi saya pergi dekat dan menarik selimut, dan melihat tangan arwah sudah kebiruan,” kata Hamijan.

IKLAN

Panik dengan keadaan isterinya yang sudah tidak sedarkan diri, dia terus memanggil ambulans dan membawa isterinya ke hospital. Namun sebelum sampai di hospital isterinya disahkan meninggal dunia.

Menurut Hamijan, doktor mengesahkan terdapat darah beku di peranakan isterinya yang menjadi punca kepada kejadian tersebut, selain mengalami hipoglisemia (bacaan gula dalam darah rendah) kerana mengalami diabetes semasa mengandung. Bagaimanapun, keputusan penuh dari doktor masih belum diketahui.

Meskipun sedih, namun dia reda dengan pemergian isteri tercinta dan janjinya akan menjaga zuriat, tanda cinta mereka dengan baik.

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI