Piawaian dan trend kecantikan akhirnya menjadi lebih inklusif, dengan warna solekan yang lebih semula jadi. Dan wanita juga memberi diri mereka lebih banyak kelonggaran dalam bidang dandanan peribadi.

Heroin yang diketengahkan hari ini, Sophia Hadjipanteli, mungkin tidak kelihatan seperti gadis muka depan yang biasa anda lihat, tetapi mengapa perlu dia? Muncul dalam beberapa majalah terbesar sambil memakai unibrow dan telah menjadi penyokong yang tidak menyesal untuk kecantikan semula jadi. Pastinya anda terfikir selebriti Malaysia seperti Elfira Loy.

Membentuk keyakinan dengan anugerahNYa

Sophia benar-benar memberi inspirasi dan pasti anda ingin mengenalinya dan falsafahnya membentuk keyakinan dengan kecantikan anugerah olehNya dengan lebih lanjut. Semasa ditanya dalam temu bual tentang wanita yang memberi inspirasi kepadanya dengan cinta diri tanpa syarat, Sophia tidak berfikir walau sesaat sebelum menyebut ibunya. Dia mengatakan bahawa ibunya benar-benar menjadi lambang inspirasi untuknya. Dia adalah orang yang menerima Sophia pada setiap tempoh dalam hidupnya dan mendorongnya untuk sentiasa berfikir di luar kotak.

Ibu Sophia juga menanamkan sikap yang betul untuk menjadi berbeza dan unik dalam diri anak perempuannya. Kini Sophia adalah seorang gadis dewasa yang bermotivasi oleh dirinya sendiri dan diilhamkan oleh semua perkara yang orang tidak biasa lihat dalam kehidupan seharian.

ARTIKEL BERKAITAN: Nak Kulit Nampak Flawless & Glowing Macam Supermodel, Gigi Hadid? Ini Rahsianya!

Sophia terpaksa mengatasi penilaian orang lain walaupun selepas menjadi terkenal.

IKLAN

Semasa remaja, Sophia tidak diterima di sekolah menengah. Selepas mendedahkan wajahnya kepada umum, dia juga terpaksa melalui banyak perkara negatif yang dilemparkan kepadanya dalam talian. Tetapi ia tidak menggoyahkan harga dirinya. Sebaliknya, membuatkan dia lebih percaya pada keunikannya dan lebih menyayangi dirinya sendiri. Dalam temu bual, dia berkata, “Sangat memuaskan apabila mengetahui bahawa unibrow besar itu terdapat di muka depan Glamour UK, dan ia kelihatan hebat.”

Sophia nampaknya benar-benar jatuh cinta dengan penampilannya dan terus menggalakkan orang lain untuk menghargai kecantikan semula jadi mereka juga.

Dia berkata, “Jika saya mahu berada di luar sana dan benar-benar ekspresif dan menjadi diri saya sendiri, saya boleh memakai apa sahaja yang saya mahu, dan saya boleh menonjolkan unibrow dan jika tidak, saya sentiasa boleh mengurangkannya. Tetapi ia sentiasa keputusan dari diri saya, itulah sebabnya ramai orang mengikuti saya itu sayai, dan saya tidak terlalu dipengaruhi oleh apa yang orang lain suruh saya lakukan.”

IKLAN

Kecantikan unibrow

Sophia telah pergi lebih jauh dalam mempromosikan cita-cita kecantikan semula jadi. Dia mencipta Pergerakan Unibrow yang dengan membentuk komuniti yang mempunyai unibrow yang sama seperti Sophia. Orang ramai kini boleh menemui orang asing yang berfikiran sama melalui hashtag nama pergerakan itu di Instagram.

Sophia mahu menunjukkan kepada orang ramai bahawa mereka boleh menjadi sesiapa sahaja yang mereka mahu, bergantung bagaimana mereka mahukan dan tidak takut ditolak. Dia tidak kisah sama ada jumlah sokongan yang besar atau kecil daripada orang yang tidak dikenali dalam talian. Dia tahu bahawa walaupun satu komen positif boleh membuatkan seseorang itu percaya pada diri mereka sendiri.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Model Berhijab Selepas Pulang Umrah, Jessie Amalia Akui Rasa Tenang!

Mesej khas untuk semua peminat dan penentangnya.

Sophia beralih kepada orang yang sukar mempercayai kecantikan tubuh mereka sendiri. Hanya perlu fikir bahawa mencintai diri sendiri tidak akan berlaku serta-merta dan bahawa ia adalah kerja yang sangat sukar, tetapi ia benar-benar berbaloi.

Dia berkata, “Ia adalah satu proses. Tidak semua orang berasa 100% setiap hari, dan itu tidak mengapa. Ia bermula di dalam, walaupun! Anda boleh menjadi orang yang paling ‘sempurna’ di dunia, tetapi jika anda tidak melihatnya dengan mata anda sendiri, anda tidak akan pernah merasakan cinta itu untuk diri sendiri. Ia mengambil masa untuk membina hubungan itu dengan diri sendiri, tetapi apabila anda melakukannya, semuanya terasa lebih baik. Awak rasa bebas.”

Jadi hijabi yang diluar sana, tetaplah yakin dengan anugerahNya. Setiap insan yang dicipta punyai keistimewaan yang berbeza, jangan sesekali takut dengan tanggapan orang sekeliling.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/z9Rrf98DXGQ

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI