Penggunaan gincu adalah perkara yang jarang diabaikan oleh wanita. Penggunaan gincu bukan sahaja menjadikan mereka lebih berwarna tetapi juga memberi mereka keyakinan.

Selain daripada menggunakan gincu, terdapat cara untuk menjadikan bibir anda kelihatan sempurna, dan itu adalah dengan lip liner. Seperti yang anda tahu, lip liner ini boleh menjadikan gincu yang anda pakai kelihatan baik. 

Artikel Berkaitan : Tips Kekalkan Solekan Pada Wajah Berminyak Oleh Kelrina | #MeSoCantik Ep8

  1. Exfoliate Bibir

Mesti Tahu! Cara Menggunakan ‘Lip Liner’ Dengan Betul.

Langkah pertama yang anda tidak boleh ketinggalan sebelum mula mewarnakan bibir anda ialah menjaga bibir anda terlebih dahulu. Anda boleh exfoliate bibir untuk menjadikannya lebih lembut.

Elakkan mengelupas bibir anda lebih daripada dua kali seminggu kerana takut merengsakan bibir anda.

IKLAN
  1. Jadikan Lip Liner Kelihatan Tajam

Mesti Tahu! Cara Menggunakan ‘Lip Liner’ Dengan Betul.

Untuk hasil terbaik, pastikan lip liner yang anda ingin gunakan tidak legap. Untuk melakukan ini, anda boleh mengasah lip liner anda dengan pensel biasa. Crisp Lip Liner bukan sahaja memastikan hasil yang sempurna, tetapi juga memudahkan proses mengaplikasina.

  1. Mula Menyapu Lip Liner Di Bahagian Tengah Tepi Bibir.

Mesti Tahu! Cara Menggunakan ‘Lip Liner’ Dengan Betul.

Kemudian mula menggunakan lip liner dari tengah garis bibir dan kemudian teruskan ke garis bibir yang lain. Sapukan mengikut bentuk bibir anda, pastikan sapukan perlahan-lahan untuk mengelakkan lip liner terlepas dari garis bibir.

IKLAN
  1. Sapukan Lip Liner Tebal Sedikit

Mesti Tahu! Cara Menggunakan ‘Lip Liner’ Dengan Betul.

Untuk menjadikan bibir anda kelihatan lebih penuh, anda boleh menggunakan lip liner yang lebih tebal sedikit. Untuk hasil yang lebih sempurna, pilih warna lip liner yang sepadan dengan warna bibir dan rona bibir anda.

  1. Sapukan Sentuhan Concealer Untuk Mendefinisikan Bibir

Mesti Tahu! Cara Menggunakan ‘Lip Liner’ Dengan Betul.

IKLAN

Berikan bibir anda rupa yang jelas dengan menggunakan concealer pada sudut bibir anda. Anda boleh mula memakai concealer selepas lip liner dan gincu disapu dengan baik. Sama seperti ketika memilih concealer untuk muka, anda boleh menggunakan concealer yang sama untuk kawasan bibir.

Artikel Berkaitan : Selindung Lingkaran Gelap Bawah Mata Tanpa Rekahan, Nah Ni Cara Dan Pilihan Concealer Terbaik

Ini adalah langkah-langkah yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan hasil yang maksimum apabila menggunakan lip liner.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI