Pemakaian kanta lekap sering menjadi pilihan hijabi sama ada sebagai pelengkap kepada penampilan mahupun bagi mereka yang mengalami masalah rabun. Ini kerana pemakaian kanta lekap lebih selesa berbanding mengenakan kaca mata.

Namun begitu, di sebalik trend ingin kelihatan cantik sebenarnya pemakaian kanta lekap secara berterusan boleh mengundang bahaya. Hijabista senaraikan tiga kesan buruknya seperti berikut: –

Mata Letih
Memakai kanta lekap dalam tempoh yang lama boleh menyebabkan mata menjadi letih dan kurang bermaya. Mengabaikan penjagaannya juga boleh mengakibatkan ketidakselesaan dan kemerahan. Lebih teruk lagi adalah jangkitan.

Rohto Cool Multi-Purpose Solution membantu memberikan kelembapan berpanjangan di samping memastikan kanta lekap terhidrat dengan sempurna sepanjang hari.

Dengan sensasi penyejukan khasnya, Rohto Cool Multi-Purpose Solution bukan sahaja melembapkan bahkan menyegarkan mata. Ia sekagus membuatkan anda berasa lebih cergas terutama ketika bekerja dalam tempoh yang panjang.

Pengumpulan Habuk & Protein Dalam Kanta Lekap
Mata yang sering dioles dengan solekan lebih terdedah dengan habuk, lebih-lebih lagi bagi hijabi yang sering memakai kanta lekap.

IKLAN

Rohto Cool Multi-Purpose Solution mempunyai berupaya membasmi kuman seterusnya memastikan kanta lekap bersih dan selamat, kelembapan berpanjangan dan kanta terhidrat dengan sempurna sepanjang hari.

Pencemaran Bakteria & Bekas Kanta Tamat Tempoh
Kanta lekap cenderung untuk mengumpul air dan habuk sehingga membawa kepada pencemaran bakteria dan jangkitan mata yang lebih teruk.

Rohto Cool Multi-Purpose Solution mudah digunakan, lengkap dengan bekas klip pada botol untuk memastikan tiada sisa air dan kotoran terkumpul di dalam bekasnya.

 

IKLAN

Ia juga mempunyai keupayaan pembasmian kuman yang tinggi, memastikan kanta lekap disimpan dengan selamat dan bersih. Selain itu, dengan kelembapannya yang tahan lama Rohto memastikan kanta lekap yang disimpan bersamanya kekal terhidrat dalam tempoh yang lama.

 

KEBAIKAN ROHTO COOL MULTI-PURPOSE SOLUTION

Berikut adalah kebaikan Rohto Cool Multi-Purpose Solution.

IKLAN

1. Keupaayaan Pengesanan Yang Tinggi
Membersihkan kotoran dengan bahan pembersih seperti Polaxamer hanya dengan menggosok.

2. Kelembapan Berpanjangan
Mengandungi bahan pelembap untuk menjaga kanta lekap agar sentiasa lembut dan lembap sepanjang hari. Solusi ini sama dengan air mata (pH), maka ia lembut pada mata.

3. Sensasi Sejuk
Dengan sensasi sejuk, memberikan kesegaran dan keselesaan sepanjang pemakaian kanta lekap.

4. Dilengkapi Dengan Bekas Kanta
Disediakan bekas kanta lekap yang mudah digunakan. Penutup yang kukuh dan tidak akan mudah hilang kerana ia melekat pada bekas tersebut.

Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut, layari: –https://www.facebook.com/rohtomalaysia
https://www.instagram.com/rohtoeyedropsmy/

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI