Minyak argan adalah salah satu ramuan yang anda lihat dalam setiap produk, dibaca dalam setiap artikel, tetapi masih tidak tahu mengapa, sebenarnya, ia sangat mengagumkan.

Penting memilih produk penjagaan kulit mahupun alat solek yang mempunyai manfaat dalaman. Minyak yang serbaguna ini banyak manfaat untuk kulit wajah. Jom semak kehebatan manfaat minyak argan.

Mengapa minyak argan berkesan untuk kulit anda?

Ternyata, setiap minyak wajah memiliki formulasi dan kadar penyerapan yang berbeza, menjadikannya lebih sesuai untuk jenis dan masalah kulit tertentu daripada yang lain.

Minyak argan, tidak terlalu berat, tidak terlalu ringan menjadikannya sempurna untuk digunakan pada semua jenis kulit. Ini penuh dengan asid lemak omega, vitamin E dan asid linoleat, semuanya berfungsi untuk melembapkan kulit anda dengan ringan, melembutkan tompok kering, bahkan mengurangkan jerawat. Pada dasarnya ini adalah makanan tambahan pelindung alam yang berkhasiat untuk kulit anda.

IKLAN

Bolehkah minyak argan membantu jerawat?

Wajah yang breakout bukan kerana kulitnya berminyak secara semula jadi, tetapi kerana kulit terlalu kering, rosak dan meradang akibat rejimen produk jerawat yang keras. Penghadang kulit yang rosak itu kemudiannya berlebihan dengan menghasilkan lebih banyak minyak yang dapat menyumbat liang. Minyak argan, bagaimanapun, dapat membantu memecahkan kitaran.

Vitamin E dalam minyak argan bukan sahaja bertindak sebagai anti-inflamasi utama untuk kulit merah dan reaktif, “tetapi juga membantu mengawal pengeluaran minyak kulit anda dengan menyeimbangkan tahap sebum anda. Selain itu, semua antioksidan yang terdapat secara semula jadi dalam minyak argan terkenal dapat menenangkan eksim dan memudarkan parut.

IKLAN

Manfaat Minyak Argan Bahan Utama Bedak Asas Ikonik

Ingin mengenengahkan persepsi baru dalam penggunaan bedak asas jenis kompak selari dengan trend terkini, Young & Glow mengambil kira fungsi penggunaan yang mudah, selamat, dan bersih dalam bekas serba emas bersinar yang bakal menjadi teman anda di dalam tas tangan.

IKLAN

Bedak asas kompak jenis krim ini mengandungi beberapa bahan natural istimewa pastinya minyak argan yang baik dalam melindungi kulit dari kerosakkan sinar matahari seterusnya mengurangkan kesan penuaan dan pada masa sama mengekalkan kelembapan sepanjang hari.

Minyak Biji Avocado bakal memberikan penghidratan pada kulit juga mengelakkan kulit dari masalah seperti jerawat dan pori tersumbat. Manakala ekstrak pudina menjadi ejen utama yang mengelakkan kulit menjadi rengsa juga melindugi kulit dari pencemaran udara dan radikal bebas.

Selain daripada pembaharuan bungkusan, Young &Glow Foundation didatangkan dengan saiz kuantiti yang lebih banyak iaitu 10g. Hadir dengan satu warna yang sesuai dengan jenis dan warna kulit anda, bedak asas ikonik ini bakal meliputi wajah dengan menyeluruh dan kekal sehingga lapan jam bersama tekstur yang ringan serta selesa pada kulit wajah. Sesuai digunakan buat kesemua jenis kulit Asia, bedak asas mesra whudu ini juga kini hadir dengan sijil Halal rasmi, ideal dimiliki oleh wanita muslimah moden masa kini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI