Larian amal bertempat di Taman Botani Perdana Kuala Lumpur pada Ahad 8 Disember 2019 yang lalu yang dianjurkan oleh syarikat farmaseutikal Y.S.P. Industries (M) Sdn. Bhd tersebut adalah kesinambungan daripada larian amal pada tahun lalu dan merekodkan penyertaan dari seluruh negara termasuk India, Filipina, Jepun, Taiwan, Itali dan Netherlands.

Dengan slogannya pada tahun ini, ‘Join, Joint, Joy’, larian amal ini merupakan salah satu inisiatif syarikat tersebut untuk menggalakkan lebih ramai orang peka terhadap kesihatan tulang dan sendi dan mengamalkan gaya hidup sihat. Larian amal tersebut juga telah Berjaya mengumpulkan dana sebanyak RM20,000.00 dan sumbangan ikhlas tersebut telah disampaikan oleh Ketua Pengurus Pemasaran YSPI iaitu Ananda Prakash kepada Pertubuhan Kebajikan Kanak-Kanak Selangor dan Persatuan Kanak-Kanak Spastik Kuala Lumpur dan Selangor.

Pelbagai aktiviti menarik turut diadakan yang mengimbau zaman kanak-kanak seperti permainan ‘Teng Teng’ dan gelung rotan dan kesemua permainan ini menguji kepantasan peserta di samping memastikan kesemua peserta menggunakan otot dan sendi untuk kekal lebih sihat. Selain itu, peserta juga dihidangkan dengan rangkaian susu Shine seperti soya, oat dan susu kambing.

IKLAN

Terkenal dengan jenama makanan tambahan Shine, Y.S.P. Industries (M) Sdn. Bhd. komited dengan aktiviti korporat sosial (CSR) dan sentiasa mengutamakan kualiti dalam setiap produk dihasilkan. Pada hari yang sama juga terdapat pelbagai acara menarik seperti pemeriksaan kesihatan jisim tulang dan peserta dapat menganalisis tahap kesihatan tulang mereka secara keseluruhan.

IKLAN

Selain itu, larian amal ini juga telah mendapat tajaan dari Farmasi Tigas Alliance, BookDoc, Sports Direct MST Sdn Bhd, Anytime Fitness, Percetakan Tenaga Sdn Bhd, YCH Printing and Media Sdn Bhd, Farm in the City, Zoo Negara dan jenama air mineral MOMA Water Sdn Bhd Bersama-sama penaja utama iaitu Shine, NUViT, dan Sun Ten Pharmaceutical.

IKLAN

Berikutan sambutan menggalakkan yang diterima pada hari tersebut, Shine Health Run akan dianjurkan lagi pada masa yang akan datang demi memastikan masyarakat peka terhadap kesihatan masing-masing dan sentiasa mengamalkan gaya hidup sihat.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI