Setiap kali membuka almari, balik-balik kita akan lihat warna baju yang sama tergantung cantik. Kadang-kadang terpaksa pakai berulang kali kerana suka pada satu-satu warna itu. Tahu tak sebenarnya warna pakaian itu mencerminkan personaliti diri kita sebenar. Ayuh, HIJABISTA kongsi di sebalik warna itu yang menggambarkan sikap sebenar kita tanpa disedari.

1. MERAH

Merah adalah warna yang membangkitkan aura. Merah menunjukkan bahawa kita seorang yang penuh agresif, tanpa rasa takut halangan dan bersedia untuk mencuba benda baru. Selain itu kita juga seorang yang bersemangat, kuat semangat, dan cepat marah.

A post shared by #mimpiindah (@amiraaothman) on

2. BIRU GELAP

Biasanya mereka yang suka biru gelap ini orangnya jarang tersenyum. Ia boleh mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan kepercayaan kita. Pada masa yang sama, mereka ini juga seorang yang sangat tenang. Kemungkinan dia boleh  menjadi seorang yang serba boleh dan harmoni. Juga yakin kebolehan diri sendiri dan boleh bekerja dengan baik dengan orang lain.

3. PUTIH

Putih adalah petunjuk bagi orang yang merasakan rasa kebebasan mutlak, juga seorang mempercayai mereka sentiasa ada halangan untuk mencapai matlamat mereka dan bahawa dunia ini penuh dengan kemungkinan. Putih tidak meletakkan sesiapa sahaja di luar, tetapi ia juga mendedahkan sedikit di luar ciri-ciri asas ini secara optimis. Malah ia boleh menjadi penarik untuk pelbagai keseluruhan orang.

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof) on

4. UNGU

Ungu pula adalah campuran merah dan biru. Oleh itu, orang gemar warna ini secara semula jadi mempunyai ciri-ciri campuran semangat dan pemikiran tenang, emosi dan kesederhanaan. Ia merangkumi pelbagai, personaliti tidak menentu seseorang. Jika suka ungu, kemungkinan orang itu juga sentiasa mencari interaksi menarik dan kompleks dengan orang lain. Orang ungu juga suka mempamerkan daya tarikan yang menawan.

IKLAN

5. MERAH JAMBU

Merah jambu selalunya adalah mereka yang fokus pada sesuatu yang lembut. Warna ini mewujudkan perasaan kebaikan, kesederhanaan, perasaan halus. Merah jambu juga adalah campuran merah dan putih iaitu seseorang yang lebih suka ia merangkumi perasaan kebebasan dan tenang supaya boleh mengurangkan kekuatan nafsu mereka.

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

6. HIJAU

Bagi orang yang suka hijau, aura misteri adalah kunci kepada daya tarikannya. Bagi orang yang suka hijau sering juga merupakan petunjuk akal seseorang keunggulan, kuasa dan kekuatan. Kita juga mahu untuk disukai, mendapatkan pengiktirafan, takut dan cuba untuk mengelakkan pengaruh orang lain. Kita sentiasa akan cuba untuk mencari ikrar diri.

7. KUNING

Seorang yang tenang, mengalu-alukan orang lain sebagai sahabat, dan juga mempunyai sense of humor. Kuning adalah warna relaksasi; keutamaan untuk ia menunjukkan bahawa seseorang sedang mencari kebebasan dan kebahagiaan, serta hubungan yang sangat erat. Mereka melihat ini sebagai satu-satunya cara untuk merealisasikan apa yang mereka benar-benar mahu dalam hidup.

IKLAN

A post shared by D I A N A A. (@dianaamir) on

8. BIRU CAIR

Mereka yang gemar biru cair menggambarkan sikap seorang itu yang riang dan ceria, kerana warna ini yang melambangkan kegembiraan.

9. COKLAT

Orang yang suka warna coklat gemar melakukan perkara yang masuk akal, munasabah dan rasional. Mereka ini gemar melakukan senaman fizikal, sukakan kedamaian dan ketenangan. Diri mereka sentiasa dihargai oleh orang lain.

IKLAN

A post shared by ZianaZain (@iamzianazain) on

10. KELABU

Kelabu pula menggambarkan sikap seseorang yang sentiasa berjaga-jaga dalam banyak perkara dalam mencapai matlamat tertentu. Kelabu adalah warna yang paling neutral, tidak terang, gelap atau cahaya. Ia boleh berfungsi sebagai latar belakang yang ideal untuk warna lain.

11. HITAM

Bersikap mewah dan penuh elegan. Siapa yang menggemari hitam sebenarnya bukan seorang yang berahsia walaupun dengan mereka yang rapat. Warna selamat dalam apa juga majlis yang dihadiri.

A post shared by Ella Aminuddin (@ellaaminuddin) on

SUMBER: BRIGHTSIDE

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI