Pengambilan vitamin C amat penting untuk kecantikan kulit. Mungkin ramai yang terlepas pandang bahawa asas penjagaan kulit bermula daripada pemakanan. Makanan yang dimakan juga menjadi faktor kecantikan kulit seseorang individu.

Selain itu penjagaan luaran juga penting namun kita harus pastikan produk yang digunakan bebas bahan terlarang untuk mengelakkan mudarat. Pendek kata untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, bukan sahaja memerlukan kita menjaga dari segi luaran semata-mata tetapi juga dalaman.

Kalau Nak Kulit Nampak Sihat & Glowing, Amalkan Makan Vitamin C  Setiap Hari

Melalui entri Zita Ismail, dia berkongsi kesan pengambilan Vitamin C dalam kehidupan harian.

Vitamin C sangat diperlukan untuk tubuh badan kita. Bahkan ia mampu membuatkan kulit anda cantik dan awet muda. Ia boleh didapati dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Kedua-duanya adalah sumber terbaik vitamin C.

IKLAN

Kalau Nak Kulit Nampak Sihat & Glowing, Amalkan Makan Vitamin C  Setiap Hari

Antara kebaikan pengambilan vitamin C:

MEMBANTU MENGHINDARI JANGKITAN KUMAN
Vitamin C amat penting untuk membina sistem imunisasi yang kuat lagi kebal. Vitamin C yang mencukupi dapat memastikan anda tidak mudah diserang jangkitan kuman.

IKLAN

MENGHASILKAN KULIT YANG BERSERI
Vitamin C dikatakan dapat membantu memutihkan kulit dan menghasilkan kulit yang cantik dan berseri. Ia menjadi idaman buat ramai wanita pada masa kini.

PENGHASILAN KOLAGEN
Vitamin C merupakan bahan utama dalam pembentukan dan penghasilan kolagen bagi mencapai kecantikan kulit yang berseri. Justeru itu, anda dinasihatkan untuk mengambil vitamin C dalam bentuk suplemen supaya kesan penghasilan kolagen dapat dinikmati secara berterusan.

IKLAN

Kalau Nak Kulit Nampak Sihat & Glowing, Amalkan Makan Vitamin C  Setiap Hari

MEMBANTU MENGATASI KEKURANGAN VITAMIN C DALAM BADAN
Ramai mengalami kekurangan vitamin C dalam badan lantaran kurang pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran. Bagi menangani masalah ini, anda disarankan mengambil vitamin C dalam bentuk suplemen untuk menikmati kesan dengan lebih cepat.

Jika anda belum lagi mengamalkan pengambilan vitamin C dalam diet harian, bolehlah memulakannya. Paling penting mesti konsisten dan disiplin maka barulah kita mendapat hasil seperti yang diharapkan.

Sumber kredit: Zita Ismail

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI