Pernah tak anda alami perasaan macam ni, rasa seolah-olah hidupnya tiada makna dan anda hanya sekadar meneruskan kehidupan seharian ibarat robot tanpa perasaan kerana hati seakan kosong.

Hati yang kosong tidak bermakna hijabi mengalami masalah psikologikal mahupun masalah mental, ianya hanya sebuah perasaan yang dialami oleh seseorang dan boleh diatasi sekiranyahijabi cakna berkenaan punca hati menjadi kosong.

Justeru, ketika merasa begini. Hijabista mengesyorkan agar anda lebih mendekatkan diri dengan Allah dan basahkan rohani serta jiwa dengan melakukan aktiviti yang bermanfaat serta mampu memberi ketenangan jiwa dan membangkit semula rohani yang sudah tersungkur ke bumi.

Aplikasi Qalbox, Selesaikan Masalah Qalbu!

Jiwa Hijabi Sering Rasa Kosong? Didik ‘Rohani’ Berhibur Di Aplikasi Muslim Qalbox!

Di zaman moden yang serba canggih ini, begitu mudah sekali untuk kita mendekatkan diri kepada sang pencipta! Malah, terdapat pelbagai platform yang menawarkan cara untuk mengisi kekosongan hati dan jiwa hijabi.

Antara aplikasi yang sedang melonjak kehadapan dan dikhususkan untuk menuntun umat Islam adalah aplikasi Qalbox daripada Muslim Pro yang menawarkan perkhidmatan penstriman hiburan yang terkenal dengan pelbagau kandungan Islamik di peringkat global.

IKLAN

Lebih menarik lagi, apabila aplikasi ini kini boleh dilayari oleh semua pelanggan Astro yang bertujuan menjadi ‘rumah digital’ yang menawarkan pilihan kandungan berkaitan muslim.

Artikel berkaitan: Zikir Fatimah ‘Penawar’ Stress Dan Penenang Hati Anjuran Rasulullah, Khas Buat Kaum Hawa!

Menurut co-CEO Muslim Pro, Fara Abdullah berkata kerjasama ini dilaksanakan untuk memberikan pengalaman kandungan Muslim yang lebih khusus, lancar dan mudah diakses oleh khalayak yang lebih luas, serta bakal memperkaya landskap hiburan di Malaysia.

“Kami sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Astro, penyedia hiburan terkemuka di Malaysia, untuk memperluaskan jangkauan Qalbox di kalangan penonton Malaysia.

IKLAN

“Melalui kerjasama ini, visi kami untuk memantapkan kedudukan kami sebagai pusat kandungan dan hiburan Muslim global dan menyediakan landasan bagi pencipta kandungan kreatif Muslim dan pembuat filem menjadi lebih kukuh,” katanya.

Qalbox Tawar Program-Program Menarik Kerohanian!

Jiwa Hijabi Sering Rasa Kosong? Didik ‘Rohani’ Berhibur Di Aplikasi Muslim Qalbox!

Antara program-program kerohanian yang ditawarkan menerusi aplikasi Qalbox adalah seperti I Am Muslim. Cerita peribadi yang menyentuh hati daripada Food From the Heart dan bacaan Al-Quran yang menyentuh jiwa dalam Tadaruz Al-Quran.

Bagi kanak-kanak pula ada pengisian seperti Islam for Kids dan Recite and Learn: The Word of Allah yang menawarkan kandungan yang menarik dan memberi pendidikan.

IKLAN

Selain itu, terdapat juga siri-siri menarik seperti Omar, The Sultan and Khan dan Little Mosque on the Prairie yang membawa penonton meneroka naratif tentang budaya Muslim.

Sekadar info, ekoran daripada perkongsian strategik ini, pelanggan Astro yang memiliki Ultra atau Ulti Box bakal menikmati langganan percuma secara eksklusif Qalbox dan juga akses premium Muslim Pro selama dua bulan, bermula dari 27 Julai 2023 hingga 26 September 2023.

Artikel berkaitan: Hidup Hijabi Lebih Lancar Dan Tenang Dengan Amalkan Lima Pilihan Doa Ini Di Permulaan Hari!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI