Photo by Elaine Bernadine Castro from Pexels Photo by sobhan joodi on Unsplash

Masalah keguguran rambut sememangnya sering menjadi kerisauan buat para hijabi. Hati menjadi gusar apabila melihat rambut yang tebal kian menipis. Lebih-lebih lagi apabila melihat rambut jatuh berguguran ketika mandi ataupun ketika menyikatnya.

Sememangnya apabila berhijab kita perlu lebih menitik beratkan soal cara penjagaan rambut. Bagi merawat masalah ini, ada beberapa petua tradisional untuk dicuba bagi melebatkan rambut. Kosnya juga sangat murah!

Ayuh, Mari kita lihat 4 petua yang mujarab untuk menyuburkan rambut.

Kombinasi limau nipis dan santan yang juga bagus untuk mencegah kelemumur.

IKLAN

 Nak gunakan daun bunga raya dan aloevera juga boleh jika anda mudah untuk mendapatkan bahannya.

Boleh juga kalau nak pakai buah tembikai. Jangan buang kulitnya lagi lepas habis makan !

Lepas guna lendir lidah buaya, rambut pasti tidak akan lebih kuat dan tidak rapuh.

IKLAN

Banyak juga cara yang kita boleh cuba untuk merawat masalah ini. Yang penting kita haruslah konsisten mengamalkannya dan tidak berhenti separuh jalan. Peliharalah mahkota kita dengan sebaiknya. Selamat mencuba !

Kredit: Facebook Treatment Rambut Lebat Tanpa Uban

IKLAN

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI