Adakah kulit anda terhidrat dengan baik sekarang? Adakah anda tidak melihat bintik-bintik gelap pada kulit anda akibat pendedahan matahari dan adakah anda tidak melihat kemerahan pada kulit anda? Jika ya, maka kulit anda sihat!

Menjaga kulit untuk mengelakkan pelbagai masalah ini bukanlah perkara yang mudah, kerana ia tidak mencukupi untuk bergantung semata-mata pada penjagaan luaran. Anda juga perlu memberi perhatian kepada diet anda dan makanan yang anda makan kerana ia mempengaruhi keadaan kulit anda.

Artikel Berkaitan : 20 Petua Berkesan Kulit Glowing Dari Dalam, 14 Kegemaran Selebriti Hollywood

Sebagai seorang yang sering diperhatikan oleh kamera, mengekalkan kulit yang sempurna adalah kebimbangan bintang Hollywood. Oleh itu, mereka mempunyai cara tersendiri untuk menjaga kulit agar sentiasa sihat.

Jennifer Lopez

Inilah Rahsia Kulit Sihat Seperti Bintang Hollywood!

Petua untuk mengekalkan kulit yang sihat seperti Jennifer Lopez sangat mudah untuk digunakan, anda tahu, dapatkan sekurang-kurangnya lapan jam tidur. Seperti yang anda tahu, kurang tidur boleh menyebabkan mata sembab. Selain itu, kulit kelihatan lebih kusam dan terdedah kepada jerawat.

IKLAN

Sebaliknya, jika anda cukup tidur, wajah anda akan kelihatan lebih segar dan awet muda.

Lea Michele

Inilah Rahsia Kulit Sihat Seperti Bintang Hollywood!

Untuk memastikan kulitnya sihat, Lea Michele minum air dan mendapat tidur yang cukup. Katanya, apabila keperluan asas ini dipenuhi, kulitnya kelihatan sihat dan berseri.

IKLAN

Zendaya

Inilah Rahsia Kulit Sihat Seperti Bintang Hollywood!

Zendaya mendedahkan bahawa rahsia kulit yang sihat ialah menanggalkan solekan yang anda pakai sepanjang hari sebelum tidur.

Seperti yang anda tahu, membersihkan solekan adalah perkara penting yang tidak boleh dilepaskan. Sebab itu mekap yang tidak dibersihkan boleh menyebabkan pelbagai masalah kulit seperti jerawat, kulit kering dan iritasi.

IKLAN

Olivia Culpo

Inilah Rahsia Kulit Sihat Seperti Bintang Hollywood!

Jerawat adalah masalah kulit yang menjengkelkan, tetapi masalah ini boleh diatasi dengan beberapa cara. Salah satunya ialah makan banyak sayur-sayuran hijau dan kurangkan makanan tenusu. Ini dilakukan oleh Olivia Culpo.

Olivia berkata bahawa selepas menukar dietnya kepada diet yang lebih sihat, dia tidak lagi melihat jerawat pada kulitnya.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI