Kebanyakan daripada kita pasti menghidap resdungkan ? Sungguh tak selesa rasanya lebih-lebih lagi bila hidung mula berair dan asyik bersin je. Lagi parah kalau tidak bawa tisu atau sapu tangan.

Susahlah macam tu! Tapi hijabi semua jangan khuatir, anda yang menghidap resdung bolehlah mengikuti tips yang dikongsikan oleh pengguna twitter @reenarazak ini.

Perkongsiannya ini telah mendapat lebih 18 ribu retweet di twitter. Wow, banyak itu ! Mari kita baca caranya untuk hilangkan rasa tak selesa itu.

Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Telan Clarinase sebelum ada event penting.

 

Yang ini bagus untuk cuci dan bersihkan hidung.

IKLAN

Picit kat hidung nanti keluar segala lendir. Penyelamat hidup !

 

IKLAN

 

Jerawat akibat resdung pun kena hilangkan jugak. Asyik sekali katanya !

IKLAN

Begitulah thread yang telah dikongsi olehnya. Anda semua boleh ikhtiar cara ini bagi mengurangkan ‘sengsara’ akibat resdung itu. Semoga bermanfaat!

kredit: twitter @reenarazak

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee