Namun begitu, terdapat satu masalah mata yang sering berlaku di kalangan mereka yang kurang peka terhadap penjagaan mata, iaitu lingkaran gelap di bawah mata atau lebih dikenali sebagai ‘eye bag’.

Kadang kala masalah ‘eye bag’ boleh membuatkan seseorang itu rendah diri untuk berhadapan dengan masyarakat sekeliling

Berikut perkongsian Dieyaamolek tentang penggunaan vaseline bagi mengatasi masalah eyebag.

Sebelum ni dieya ada share mengenai trik vaseline kan untuk panjangkan bulu mata? Pagi ni dieya share trik lain vaseline nak hilangkan eyebag/mata lesu yg gelap tu. Dengan hanya kos rendah je boleh hilangkan gelap bawah mata korang yg selalu menghantui tu. Nak makeup pun susah nak cover kan? Letak lah concealer banyak-banyak, akhirnya bila berpeluh bercapukk! .⠀

Di sini, dieya rungkaikan punca sebenar eyebag korang yg berbakul-bakul tu,⠀

IKLAN

Sebelum ni dieya ada share mengenai trik vaseline kan untuk panjangkan bulu mata? Pagi ni dieya share trik lain vaseline nak hilangkan eyebag/mata lesu yg gelap tu. Dengan hanya kos rendah je boleh hilangkan gelap bawah mata korang yg selalu menghantui tu. Nak makeup pun susah nak cover kan? Letak lah concealer banyak-banyak, akhirnya bila berpeluh bercapukk! .⠀ .⠀ Disini, dieya rungkaikan punca sebenar eyebag korang yg berbakul-bakul tu,⠀ .⠀ Kurang tidur yg cukup boleh buat eyebag korang akan sangat menonjol, disebabkan oleh pembentukan cecair limfa dibawah kulit bawah mata kita⠀ Alahan sinus kronik. . .⠀ Penuaan, bila usia kita makin meningkat eyebag akan mudah terbentuk dan menjadi kurus dan lebih rapuh.⠀ Perubahan hormon boleh menyebabkan pengekalan cecair dibawah mata, dan seterusnya akan menambah bengkak pd mata anda⠀ Melihat skrin tv/pc berjam-jam. .⠀ Penggunaan lebih natrium sebelum tidur boleh menyebabkan bengkak mata. Garam boleh menyebabkan mengekalkan cecair yg berlebihan semasa tidur dan akan menyebabkan eyebag mudah terjadi⠀ .⠀ .⠀ Apa yang bestnya, orang putih selalu jadikan petua ni untuk jaga kecantikan mata diorang taw, so jom kita start buat sesama.⠀ .⠀ .⠀ BAHAN : VASELINE⠀ 1. Ambil secalit vaseline⠀ 2. Sapu rata dibahagian bawah mata yang gelap sebelum tidur⠀ 3. Lakukan setiap hari secara konsisten⠀ 4. Rasai perubahannya yg best, mesti gelap bawah mata korang tu akan berkurang dari masa kesemasa.⠀ .⠀ .⠀ Nak lagi mudah dan kesan yg cepat sepantas 2 minit, siapa yg jadi WDTA lovers tu boleh try letak WDTA dibawah mata sapu secara menipis je sebelum tidur. Mesti mata korang akan rasa segar esok pagi. Fungsi WDTA ni adalah menegangkan otot-otot wajah, bukan hanya muka dapat vshape, mata pun boleh tegang taw! No More EYEBAG!⠀ .⠀ .⠀ Best kan? 2 in 1, korang yg belum dapatkan WD tu boleh lah dapatkan segera sebelum promo berakhir tak lama lagi taw. Korang yg nak cuba petua VASELINE ni pun boleh, boleh cari kat Watson @ Guardian yg berdekatan kay!⠀ . Selamat Mencuba! Ce tag member korang yg selalu berjaga tu, mesti eyebag diorang berbakul-bakul. Tak nak lah nampak tua dr usia sebenar kan? Jom kita try! . . #tipscantikdansihatdieyaa #nocopyplease

A post shared by TREND EXCLUSIVE AWET MUDA (@dieyaamolek) on Nov 17, 2019 at 4:10am PST


Kurang tidur yg cukup boleh buat eyebag korang akan sangat menonjol, disebabkan oleh pembentukan cecair limfa dibawah kulit bawah mata kita⠀

Alahan sinus kronik. . .⠀
Penuaan, bila usia kita makin meningkat eyebag akan mudah terbentuk dan menjadi kurus dan lebih rapuh.⠀

Perubahan hormon boleh menyebabkan pengekalan cecair dibawah mata, dan seterusnya akan menambah bengkak pd mata anda⠀

IKLAN

Melihat skrin tv/pc berjam-jam. .⠀
Penggunaan lebih natrium sebelum tidur boleh menyebabkan bengkak mata. Garam boleh menyebabkan mengekalkan cecair yg berlebihan semasa tidur dan akan menyebabkan eyebag mudah terjadi⠀

IKLAN

Apa yang bestnya, orang putih selalu jadikan petua ni untuk jaga kecantikan mata diorang taw, so jom kita start buat sesama.⠀

BAHAN : VASELINE⠀
1. Ambil secalit vaseline⠀
2. Sapu rata dibahagian bawah mata yang gelap sebelum tidur⠀
3. Lakukan setiap hari secara konsisten⠀
4. Rasai perubahannya yg best, mesti gelap bawah mata korang tu akan berkurang dari masa ke semasa.⠀

Nak lagi mudah dan kesan yg cepat sepantas 2 minit, siapa yg jadi WDTA lovers tu boleh try letak WDTA dibawah mata sapu secara menipis je sebelum tidur. Mesti mata korang akan rasa segar esok pagi. Fungsi WDTA ni adalah menegangkan otot-otot wajah, bukan hanya muka dapat vshape, mata pun boleh tegang taw! No More EYEBAG!⠀

Best kan? 2 in 1, korang yg belum dapatkan WD tu boleh lah dapatkan segera sebelum promo berakhir tak lama lagi taw. Korang yg nak cuba petua VASELINE ni pun boleh, boleh cari kat Watson @ Guardian yg berdekatan kay!⠀