Berlakon di dalam air bagi montaj terbaharu drama lakonannya menjadi cabaran hebat buat pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad. 

Walaupun pada asalnya dia takut untuk menyelam dalam air, Uyaina bagaimanapun terpaksa membiasakan diri sehingga berlaku kecederaan pada hidungnya dan berdarah.

Ujar Uyaina, kecederaan tersebut mungkin berlaku disebabkan tekanan air yang tinggi di dalam air.

Hidung berdarah!

Actually, underwater shoot untuk opening montage Love Elsa hari tu adalah pertama kali Yana dive. Memang tak pernah dive before this! Nervous.. Tak berani.. Memang Yana berpaut aja dekat divers keliling Yana time tu @pupakupa🤪

IKLAN

2 jam jugak lah Yana kat situ & team kena tunggu. Waktu tu la buat water confidence. Waktu tu jugak la first time belajar nak guna oxygen tank tu 🤪 Pastu baju pulak melabai2 dalam air, berat! 🙂 Belum lagi tengok ikan2 besar dalam tank tu 🥵 Michael pulak nak I graceful dalam air, macam fallen angel katanya 🙂

Masuk dalam air first time, cuak. Second third time dah berani. Siap boleh joget dalam air 🤪 Alhamdullilah dapat jugak shots! Lega.. Tapi, naik2 je, hidung berdarah. Maybe sebab pressure dalam air tu kuat sangat kot 😢

IKLAN

Sebenarnya, kita selalu takut dengan benda yang kita tak tahu. Once kita dah tahu cara, belajar skill, ada ilmu sikit, baru kita akan confident dengan diri sendiri. I managed to pull through the shoot and most importantly, I overcame my fear! 🥰

So siapa nak shoot underwater lepas ni boleh roger Yana k 😛
#UyainaArshad #LoveElsa #Ammara

IKLAN

Bergandingan bersama Zul Ariffin dalam drama Love Elsa, ramai rakan artis yang memberikan kata semangat dan pujian kepadanya kerana mampu berlawan dengan ketakutan terhadap air.

Cayalah Uyaina!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UA (@uyainaarshad)