Ada banyak cara untuk kita menghilangkan bitnik hitam dan putih di wajah termasuklah cara yang menyakitkan. Terpulanglah pada anda untuk memilihnya.

Jika sudah banyak cara yang anda lakukan tetapi tidak juga berjaya, anda bolehlah mencuba pula alternatif menggunakan cleansing oil ini. Walaupun mungkin anda akan terasa lenguh namun hasilnya pasti membuatkan anda berpuas hati!

Artikel berkaitan: Whitehead & Blackhead Boleh Hilang Dengan Dua Bahan Ini, Serendah 40 Sen. Murah Dan Berkesan!

Ikuti perkongsian daripada The Pastels Shop ini.

Maaf jika gambar ini menimbulkan rasa tidak selesa buat anda.

IKLAN

Guna Teknik ’15-5′ Dan Blackhead Anda Hilang Begitu Sahaja! Puas Hati Banyak Yang Keluar

Tetapi, hari ini Pastels nak kongsikan satu TIPS yang dinamakan teknik ’15-5′ (15minit & 5kali) untuk mendapatkan wajah yang lembut, hidung yang licin tanpa whitehead / blackhead dan wajah yang lembap namun kurang berminyak.

Pastels gunakan Cleansing Oil. Cleansing oil yang diurut perlahan pada wajah boleh mencairkan segala minyak, kotoran, membersihkan pori tersumbat tanpa mencederakan/menyakitkan kulit anda. Anda boleh ikuti langkah demi langkah berikut:

IKLAN

1. Pilih Cleansing Oil kegemaran anda. Di dalam gambar ini, Pastels gunakan Skin Reset. Pastels lebih sukakan non-emulsifying Cleansing Oil untuk tujuan urutan, kerana ia lebih lembut dan kekal lama di wajah.
2. Urut pada muka yang kering. Urut selama 5-10 minit. Lenguh? Teruskan. Jika mampu, sehingga 20 minit atau apabila anda terasa wajah sedikit ‘suam’ dan timbul biji-biji halus. Paling elok, 15 minit.
3. Bersihkan tangan anda.
4. Ambil air suam, celupkan tangan, dan urutkan wajah. Ulang step ini beberapa kali sehingga rasa minyak pada muka berkurangan. Dalam 5 kali, cukup. Berkurangan ya, bukan hilang sepenuhnya.
5. Ambil cotton pad atau kain lembut, lapkan wajah anda. Jika bahagian hidung itu banyak whitehead /blackhead, tekan perlahan. Anda akan dapati blackhead serta whitehead sangat mudah keluar dengan banyaknya. Seperti gambar di atas.
6. Setelah berpuas hati, ambil pencuci muka, gosokkan di tapak tangan sehingga berbuih, kemudian urut muka.
7. Bilas dengan air, sehingga tiada rasa berminyak.

Artikel berkaitan: Masker K-Beauty Ini Sapu Bersih Blackhead & Jerawat Dalam Tempoh 2 Minggu. Bukan Sekadar Viral!

Guna Teknik ’15-5′ Dan Blackhead Anda Hilang Begitu Sahaja! Puas Hati Banyak Yang Keluar Guna Teknik ’15-5′ Dan Blackhead Anda Hilang Begitu Sahaja! Puas Hati Banyak Yang Keluar

IKLAN

Selamat mencuba! Anda akan dapati kulit anda sangat lembap , bersih dan lembut… Sehalus bayi!

kredit: instagram @thepastelsshop

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.