Sesetengah individu gemar pelindung matahari berwarna menjadikan kulit kelihatan bermaya, tetapi lebih daripada itu, ia melindungi daripada kerosakan UV, kedutan dan potensi kanser kulit.

Walau bagaimanapun, hakikat bahawa ia menjadikan kulit anda kelihatan berembun dan reflektif tetapi juga terdedah tetapi masih lebih baik daripada ketika bangun adalah sebab sebenar SPF telah menjadi keperluan setiap hari.

Gabungan Sempurna janji pakar

Jika anda telah membeli-belah untuk kecantikan sejak kebelakangan ini, anda sedia maklum bahawa penjagaan kulit, pelindung matahari dan solekan telah digabungkan bersama untuk menghasilkan banyak produk yang menarik. Terdapat semua pelindung matahari dipasarkan sebagai melakukan banyak perkara lain, daripada mencerahkan kepada mencerahkan hingga mencerahkan warna kulit.

Namun pasti anda curiga, mana satu pilihan yang tepat yang tersenarai di pasaran, pakar dermatologi menjawab soalan tentang perlindungan matahari dan memahami cara berfikir tentang semua pelindung matahari berwarna yang menjanjikan kesempurnaan dalam rutin harian anda.

Adakah pelindung matahari berwarna berkesan?

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Secara teknikal, ya. pelindung matahari berwarna sama pelindungnya dengan rakan sejawatnya yang tidak berwarna. Pelindung matahari adalah pelindung matahari dan warna itu hanyalah tambahan yang tidak menghilangkan keberkesanannya. Ada kemungkinan jenama itu mungkin bermula pada SPF 50, dan apabila ia menambah bahan lain. Bahan-bahan lain itu boleh jadi seperti mika yang memberikan warna bercahaya, mutiara atau asid hyaluronik untuk penghidratan tambahan. Menurut pakar, satu peraturan mudah, jika anda mempunyai pelindung matahari yang mengatakan itu semua perkara lain ini, ia masih pelindung matahari anda. Bahan-bahan lain itu ada untuk menyokong pelindung matahari.

Berapa banyak pelindung matahari berwarna yang perlu digunakan?

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Apabila anda menggunakan sesuatu seperti pelembap berwarna dengan SPF pada label, itu adalah pelindung matahari, sambil menambah penafian bahawa ia harus menjadi formula mineral (zink oksida) dengan SFP 30 atau lebih tinggi. Tetapi jika anda berfikir tentang berapa banyak yang diletakkan pada muka, mungkin tidak mencukupi untuk menjadi berkesan sebagai pelindung matahari. Jika anda menyebarkan titisan sebesar kacang ke seluruh muka, itu seperti mengambil kain dan meregangkan ia sangat nipis sehingga ia tidak menyembunyikan apa-apa, seperti memakai legging yang nipis dan anda masih boleh melihat punggung anda.

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Untuk konteks saiz, anda mahukan beberapa pam pelindung matahari pada muka, sama ada ia berwarna atau tidak. Anda boleh menganggapnya seperti empat kacang polong, gunakan di dahi, setiap pipi, di dagu dan kemudian anda memerlukan lebih banyak lagi untuk leher. Pelindung matahari berasaskan mineral adalah seperti perlindungan fizikal [matahari], jadi lebih tebal, lebih baik perlindungan.

Bagaimana jika anda mahukan liputan semata-mata?

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

IKLAN

Jika anda hanya mahu menggunakan setitik kecil warna kulit atau pelembap SPF, anda hanya memerlukan pelindung matahari tambahan di bawahnya. Jika anda ragu-ragu bahawa anda tidak menggunakan pelindung matahari berwarna yang mencukupi, pelindung matahari semata-mata adalah asas yang baik.

Apakah pelindung matahari asas yang baik?

Adalah penting untuk mempunyai pelindung matahari yang akan melakukan tugasnya, dan itu melindungi kulit anda daripada matahari. Pakar mengesyorkan formula mineral, yang datang dengan dan tanpa pewarna dan ISDIN, yang merupakan jenama pakar dermatologi yang hebat dengan banyak penyelidikan klinikal di belakangnya.

Cara melapis pelindung matahari dengan solekan pelindung matahari

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Mulakan dengan pelindung matahari yang tidak kelihatan apa-apa dahulu, kata pakar. Anda mahu sesuatu yang tipis, supaya warna kulit tampak semula jadi. Jika mahu menutup seluruh muka anda, lakukan ini perkara pertama pada waktu pagi. Leher adalah penting, juga kelilingi mulut, kerana kawasan ini menua seperti leher, jadi anda benar-benar perlu melindunginya. Sekarang, anda boleh menambah warna SPF atau bronzer atau warna apa sahaja yang anda mahukan.

Cadangan produk yang digunakan jurusolek antarabangsa:

Pelindung matahari berwarnanya sebagai stand-in untuk solekan. Gunakan Supergoop! Glowscreen dalam naungan Golden Hour sebagai bronzer cair di sekeliling dahi dan kemudian warna mutiara asli pada seluruh wajahnya sebagai penerang garisan primer. Anda boleh melihat bahawa pelindung matahari bertindak sebagai asas solek yang juga mempunyai perlindungan matahari terbina dalam itu. Ini teknik yang bagus untuk aplikasi semula juga. Namun, dalam kes ini, lapisan asas pelindung matahari semata-mata di bawah Glowscreen adalah yang terbaik.

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

IKLAN

Perkara penting ialah anda menggunakan asas pelindung matahari mineral dan kemudian lapiskan dengan alat solek pelindung matahari yang juga merupakan formula mineral. Cari titanium dioksida dan zink oksida dalam kedua-duanya.

Intinya: Produk solekan dan penjagaan kulit SPF sangat bagus, dan ia melindungi kulit, tetapi anda perlu memakainya seperti pelindung matahari, tebal dan ke seluruh muka dan leher.

Apakah formula pelindung matahari yang baik untuk tona kulit yang lebih gelap?

Penting untuk bercakap tentang pelindung matahari dan warna kulit. Secara tradisinya, salah satu kelemahan utama pelindung matahari mineral, baik berwarna dan tidak berwarna, ialah ia menjadi putih atau pucat pada warna kulit yang lebih gelap. Ia cukup untuk membuat anda melangkau pelindung matahari, tetapi ia masih penting untuk mencegah kanser kulit dan kerosakan matahari.

Pesakit yang berpigmen dengan lebih mudah dan menggunakan pelindung matahari, mereka mengekalkan warna semula jadi, unik mereka sendiri, berbanding mempunyai tiga warna kulit yang berbeza. Formulasi pelindung matahari yang paling elegan dari segi kosmetik dan kelihatan baik pada kulit biasanya merupakan pilihan semata-mata.

Apakah rekaan pelindung matahari berwarna yang baik?

Mencari pelindung matahari mineral berwarna yang anda suka adalah peribadi untuk jenis kulit anda. Hijabista mempunyai beberapa kegemaran yang sesuai dengan pelbagai warna kulit anda.

Supergoop!’s Every. Single. Face. SPR-Shield Watery Lotion SPF50

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

IKLAN

SPF yang ringkas dan mudah dipakai yang padat dengan perlindungan yang berkuasa dengan kemasan yang lancar dan rasa-untuk-percaya-ia. Ia juga merupakan formula jenama yang paling universal dan serba boleh sehingga kini, ia tidak meninggalkan tuangan putih dan memberikan rasa yang menyegarkan dan menyejukkan dengan kemasan semula jadi dan tidak berminyak yang semua orang, daripada jenis kulit kering hingga berminyak, akan menyukainya. Tambahkannya pada rutin penjagaan kulit anda yang sedia ada, atau gunakannya sahaja untuk membantu melindungi daripada spektrum penuh penyerang kulit.

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Mengandungi Kompleks Asid Amino yang unik, yang membantu mengunci kelembapan untuk mengekalkan penghidratan kulit, serta melindungi daripada sinaran UV, cahaya biru, pencemaran dan sinaran inframerah. Ia juga mengandungi Niacinamide (Vitamin B3) untuk membantu mengurangkan penampilan pori-pori, tona kulit sekata dan mengurangkan kesan radikal bebas yang boleh dilihat.

​Laneige radian-c sun cream

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Radian-C Sun Cream ialah ampul pelindung matahari tiga cahaya yang melindungi kulit anda dengan SPF 50+ PA++++ sambil mengekalkan penjagaan cela. Ia dirumus dengan Radian-C All Day DefensorTM yang terdiri daripada bahan pencerah eksklusif AmorePacific, Melasolv™, derivatif vitamin EAE dan bahan penapisan Sinar UV mencipta pelindung matahari penjagaan cela yang sangat berkesan ini yang menyekat pigmentasi yang disebabkan oleh UV dan kerengsaan habuk halus.

Krim The Radian-C Sun menapis kedua-dua sinaran UVA dan UVB daripada semua gelombang panjang dalam kehidupan seharian. Di samping kelekatan tinggi yang melindungi setiap bahagian kulit secara sekata dengan formulasi pertahanan tinggi 360 darjah. Untuk membantu dalam memperbaiki kulit, ia juga dirumus dengan sifat penjagaan kulit yang berkesan, seperti panthenol untuk menenangkan kulit dan ceramide untuk menguatkan penghalang kulit untuk memperbaiki asas kulit secara sihat. Ampul pelindung matahari juga dirumus dengan Formula 7FREE Mild, menjadikannya sesuai untuk kulit sensitif. Ia juga melekat pada kulit untuk mencipta kanvas kulit yang sihat hasil formula cahaya udara.

Anessa

Gabungan Sempurna Janji Pakar, Bukan Sekadar Sunscreen Yang Melindungi Kulit

Dikenali sebagai jenama pelindung matahari No.1 di Jepun selama 21 tahun berturut-turut, koleksi Penjagaan Kulit Pelindung Matahari UV Sempurna. Teknologi Auto-Booster yang revolusioner, formulasi yang diselitkan dengan penjagaan kulit, kalis air dan menyukai kelembapan akan membuatkan anda menikmati hari-hari cerah!

Sangat Tahan Air, sangat sempurna. Ujian kalis air mengesahkan bahawa sifat perlindungan UV Anessa dikekalkan selepas 80 minit. Sama ada anda berlari maraton, berjalan kaki ke pejabat atau minum kopi di kafe, Koleksi Penjagaan Kulit Pelindung Matahari UV Perfect sememangnya sempurna untuk keperluan harian anda!

https://youtu.be/rToMaEYOBAE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI