Kita mesti selalu keliru produk kecantikan mana satu yang sesuai dengan kulitkan kerana terlalu banyak yang terdapat di pasaran. Usah buntu girls! Jika hijabi masih tercari-cari, ini adalah panduan yang sesuai untuk anda.

Di Facebook, seorang jejaka iaitu Herry Rozular telah berkongsikan cara untuk memilih produk Hada Labo mengikut kesesuaian jenis kulit hijabi.

Pilih betul-betul sis…

Hydrating Lotion ( LIGHT )
Sila perhatikan yg saya dah bulatkan dekat bwh tu ya.
.
.
 RANGE HYDRATING
 Untuk skin NORMAL/COMBINATION/OILY
 Digabungkan dgn 4 jenis Hyaluronic Acid utk hydrate skin, utk make sure skin lembap n prepare skin biar ready utk membolehkan kulit serap ingredients yg kita pakai selepas dia dgn lebih baik.
 Bagus utk buat 7 skin method sbb dia no alcohol.

Hydrating Lotion
Sila perhatikan yg saya dah bulatkan dekat bwh tu ya.
.
.
 RANGE HYDRATING
 Untuk skin NORMAL/DRY
 Texture dia sticky2 sikit so tak sesuai sgt if skin oily
Digabungkan dgn 4 jenis Hyaluronic Acid utk hydrate skin, utk make sure skin lembap n prepare skin biar ready utk membolehkan kulit serap ingredients yg kita pakai selepas dia dgn lebih baik.
 Bagus utk buat 7 skin method sbb dia no alcohol
 Hyaluronic Acid size bsr akan form lapisan lembapan kt skin utk halang skin hilang lembapan so mmg elok utk dry skin.

Premium Hydrating Lotion
.
.
 RANGE HYDRATING.
 Lebih sesuai utk org skin NORMAL/DRY
 Dgn 5 jenis Hyaluronic Acid. So dalam range hydrating ni, dia paling power la kiranya. Salah satu ingredients dia ialah Absorbent Hyaluronic Acid di mana kalau dia dah masuk ke kulit, tk kiralah kita berpeluh or basuh sekali pun, dia mmg dah masuk dalam kulit, mmg dia power sgt utk hydrate kan skin. Actually this one mmg boleh all skin pakai tpi texture dia cam pekat sikit so if skin oily agak tk sesuai tkt lepas tu nnt berminyak lg teruk.

Whitening lotion ( RICH )
Sila perhatikan yg saya bulatkan tu. Warna dia merah utk rich.
.
.
 RANGE WHITENING
 Utk skin NORMAL/DRY
 Gabungan 3 jenis Hyaluronic Acid dgn bahan pencerah kulit natural utk skin cerah n lembap
 Menolong baikpulih skin dehydrated
 Sesuai utk buat 7 skin method

Whitening lotion ( LIGHT )
Sila perhatikan yg saya bulatkan tu. Warna dia kuning utk light.
.
.
 RANGE WHITENING
 Utk skin NORMAL/COMBINATION/OILY
 Gabungan 3 jenis Hyaluronic Acid dgn bahan pencerah kulit natural utk skin cerah n lembap
 Menolong baikpulih skin dehydrated
 Sesuai utk buat 7 skin method

Premium Whitening Lotion ( RICH )
Sila tgk yg saya dah bulatkan ya.
.
.
 RANGE WHITENING
 Utk skin NORMAL/DRY
 Dengan Tranexamic Acid utk lawan dark spot n seimbangkan tona kulit serta kembalikan skin radiance.
 Nano Hyaluronic Acid n Hyaluronic Acid melembapkan skin n halang lembapan hilang
 Dengan Vitamin C n E
 Boleh pakai utk buat 7 skin method
 Brightening n hydrating effect

Premium Whitening Lotion ( LIGHT )
Sila tgk yg saya dah bulatkan ya.
.
.
 RANGE WHITENING
 Utk skin NORMAL/COMBINATION/OILY
 Dengan Tranexamic Acid utk lawan dark spot n seimbangkan tona kulit serta kembalikan skin radiance.
 Nano Hyaluronic Acid n Hyaluronic Acid melembapkan skin n halang lembapan hilang
 Dengan Vitamin C n E
 Boleh pakai utk buat 7 skin method
 Brightening n hydrating effect

Lifting + Firming Lotion ( RICH )
.
.
RANGE FIRMING
 Utk skin NORMAL/DRY
 Ada collagen skali utk anjalkan skin
 ada 4 jenis hyaluronic acid utk hydratekn skin
 ada anti-oxidant utk melawan radikal bebas
 Elasglow n Fermented Soymilk utk rangsang collagen n elastin kulit so skin nnt makin anjal n cegah kedut
 Boleh pakai utk buat 7 skin method

Mild Peeling Lotion
.
.
 RANGE AHA & BHA
 Utk skin NORMAL TO COMBINATION
 With Gluconic Acid utk buang dead skin cell so skin more soft n smooth.
 Bantu halang pores dari tersumbat
 Bantu hilangkan garis garis halus.

Blemish & Oil Control Lotion
.
.
 RANGE BLEMISH
 Utk skin Oily n Acne
 Mengandungi Hatomugi, Bishop’s Weed and Chamomile flower extracts utk lawan jerawat, kemerahab n menenangkan irritated skin.
 Ada Hyaluronic Acid utk lock, simpan n kekalkan lembapan biar kulit lembut n licin.
 Tak sesuai buat 7 skin method sbb dia ada alcohol which is utk control minyak.

Hydrating Cream. Perhatikan yg saya bulatkan.
.
.
Dengan 3 jenis Hyaluronic Acid utk deeply masuk dalam skin utk restore skin pnya moisture barrier and halang kulit hilang lembapan. Utk skin normal to combination.

Hydrating Light Cream
.
.
 Texture ringan so normal/combi/oily yg ni. Dgn 4 jenis hyaluronic acid utk lock moisture dlm kulit. Ada extract aloe vera n natural botanical extract utk nourish kan skin.

Hydrating Water Gel.
Tengok yg saya bulatkan.
.
.
 sangat okay utk oily n combination skin yg nak hydratekan skin. Dia mmg lightweight sgt2 texture dia. Yg ni ada Ceramide skali so mmg elok if nak baiki moisture barrier kulit kita.

sumber: facebook Herry Rozular

Tinggalkan Komen