Kecantikan Fazura memang menjadi bualan ramai. Pastinya setiap wanita ingin memiliki kulit yang mulus dan berseri seperti Fazura. Meskipun sibuk, Fazura tetap menjaga kulitnya dengan begitu teliti. Lihat sajalah pada struktur kulitnya yang begitu flawless.

Hijabista pernah berpeluang menemubual dengan Fazura di suatu majlis anjuran produk kecantikan, tidak dinafikan yang Fazura memiliki aura yang cukup kuat. Sekali pandang, admin jatuh hati melihat senyuman manisnya.

Kini selebriti terkenal yang mempunyai kecantikan wanita melayu terakhir mempunyai rangkaian produk kecantikannya tersendiri iaitu Fazura Skincare dan Fazura beauty. Pernah menjadi duta beberapa rangkaian produk kecantikan, ternyata mempunyai kulit yang sihat kunci kepercayaan peminat menggunakan produk kecantikannya.

Fazura turut berkongsi rejim kecantikan serta petua tradisional yang diamalkannya untuk kekal cantik, sihat dan bertenaga.

Rejim Kecantikan

IKLAN

Setiap pagi, saya akan mencuci wajah menggunakan Feel Good Cleanser untuk cuci wajah Faz dari kotoran atau lebihan minyak. Yes Queen Face Scrub untuk exfoliate dead skin tapi Faz amalkan 2-3 kali seminggu je. Fazbulous Serum pula untuk maintain keanjalan kulit dan repair sel-sel kulit Faz semasa waktu tidur. And lastly Faz akan apply Amazing Night Repair untuk tona kulit yang sekata, mencerahkan kulit dan memudarkan parut jerawat. Ia satu rejim yang lengkap untuk menjaga kulit kerana kita memang mengidamkan kulit yang lembap, cerah dan kekal remaja.

Ada Amalkan Sebarang Petua Tradisional?

IKLAN

Ya, mungkin saya masih lagi mengamalkan jamu. Ibu saya juga merupakan seorang yang sangat percaya pada ulam-ulaman seperti daun pegaga dan peria. Ia sangat penting untuk wanita, kulit dan penjagaan dalaman. Saya juga turut mengamalkan buah-buahan dan sayur-sayuran serta minum air yang banyak. Ia dapat membantu kita  menjaga kesihatan, kulit dan juga keyakinan diri.

Pesanan Buat Wanita Tentang Kepentingan Menjaga Kulit

IKLAN

Buat semua wanita yang saya sayangi, jangan lupa untuk tidak minum minuman yang sejuk kerana itulah yang menggempalkan badan kita dan tidak baik untuk kesihatan. Always be happy in your heart, for yourself and for others. Minum air yang banyak dan jaga pemakanan anda. Walaupun asam pedas tu sedap, tapi berminyak. Walaupun pisang goreng tu sedap, tapi berminyak. Banyakkan minum hot water with lemon, teh hijau dan sebagainya.

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI