Siapa yang tidak kenal pelakon serta pengacara popular Neelofa. Selebriti yang seorang ini bukan sahaja berjaya dalam dunia seni tetapi juga bergelar usahawan berjaya dalam usia yang masih muda. Namun segala yang dikecapi kini bukanlah dalam masa singkat.

Dalam satu perkongsian di twitter, Neelofa atau nama penuhnya Noor Neelofa Mohd Noor, 30 tahun, berkognsi rahsia kejayaannya setelah hampir sedekad sebagai anak seni, selain menceritakan pengalamannya sewaktu dia mula-mula menceburkan diri dalam industri tanah air.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noor Neelofa Mohd Noor (@neelofa) on

Rahsia kejayaan, selain dari doa seorang ibu, turut amalkan percaya diri sendiri, sentiasa membina kemahiran diri, keluar dari zon selesa, kelilingi diri antara yang terbaik dan sentiasa atur matlamat yang besar.

IKLAN

Selalu fikir berada di zon selesa adalah bahaya. Membuat kita rasa selesa, selamat hingga mahu kekal berada ditakuk lama, takut untuk meneroka atau mencuba sesuatu yang lain dan mengubah rutin. Jadi mahu cabar diri lakukan sesuatu yang baharu.

Berharap melakukan lebih dalam diri sendiri. Belajar kemahiran baharu dan perbaiki kemahiran sedia ada. Walaupun ada kekangan masa, mahu cuba lakukan. Berminat untuk kuasai bahasa asing, belajar menari dan kemahiran fotografi.

IKLAN

Dulu ketika masuk dalam industri, hanya seorang gadis yang ingin mengejar impian dan Alhamdulilah sekarang bersyukur dengan apa yang ada. 

IKLAN

Suka berkongsi perkara sepert ini, melihat orang lain mendapat inspipirasi kemudian memberi inspirasi kepada saya untuk lakukan lebih, menjadi lebih baik, untuk memberikan contoh yang lebih baik, terutama kepada remaja perempuan di luar sana. Segalanya bermula dengan impian, tetapi dengan kerja keras, usaha dan sokongan dari semua orang, insya-Allah

Sokongan tidak bebelah bagi dari followernya.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM NEELOFA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI