Photo by Alvaro O'Donnell on Unsplash Photo by Camilla Carvalho on Unsplash

Baru-baru ini telah tular mengenai sebuah kumpulan di Facebook yang dinamakan ‘Riak Apa Hari Ini’ dimana ahli-ahlinya boleh bergurau dengan membuat hantaran lucu di kumpulan tersebut mengenai keriakan masing-masing.

Jika dilihat, ramai yang terhibur dengan hantaran di group berkenaan namun kadang-kala ada yang melampaui batas hingga membuka aib sendiri.

Oleh itu, pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun telah tampil bagi menegur perkara tersebut yang sememangnya tidak boleh diambil ringan.

IKLAN

Dosa Dihalalkan Atas Nama Gurauan, Ustazah Asma’ Harun Tegur Grup ‘Riak Apa Hari Ini’

Di ruangan komen Facebook, ramai yang bersetuju dengan kata-kata daripada Ustazah Asma’ dan berharap beliau sentiasa diberi kekuatan oleh Allah bagi mencegah kemungkaran.

IKLAN

Dosa Dihalalkan Atas Nama Gurauan, Ustazah Asma’ Harun Tegur Grup ‘Riak Apa Hari Ini’ Dosa Dihalalkan Atas Nama Gurauan, Ustazah Asma’ Harun Tegur Grup ‘Riak Apa Hari Ini’ Dosa Dihalalkan Atas Nama Gurauan, Ustazah Asma’ Harun Tegur Grup ‘Riak Apa Hari Ini’

IKLAN

Dosa Dihalalkan Atas Nama Gurauan, Ustazah Asma’ Harun Tegur Grup ‘Riak Apa Hari Ini’ Dosa Dihalalkan Atas Nama Gurauan, Ustazah Asma’ Harun Tegur Grup ‘Riak Apa Hari Ini’

Buat semua, ambillah pengajaran daripada nasihat Ustazah Asma’ ini dan sentiasa berpada-padalah dalam setiap tindakan yang dilakukan walaupun berniat hanya sekadar gurauan.