Pelbagai cara digunakan untuk menghilangkan jerawat dan kesan parut pada wajah. Tidak perlu berbelanja mahal kerana anda boleh lakukannya sendiri di rumah. Perkongsian dari laman sosial gadis bernama Mem Myrah yang hanya menggunakan bahan-bahan dapur untuk membuat masker. Caranya sungguh mudah dan dijamin selamat. Bajet tak sampai RM10 mampu membuatkan kulit jadi ‘flawless’ dan lebih berseri.

Pori terbuka susah nak nampak kulit flawless dan glowing. Kadang2 nampak macam kulit muka berlubang. Selalunya terjadi dekat area pipi, dagu dan hidung. Banyak faktor pori terbuka ni salah satunya disebabkan malas cuci kulit muka.

IKLAN

 Ini punca utama kotoran akan melekat dan tersumbat seterusnya liang roma menjadi lebih besar. Tapi jangan risau, jangan stress, jom ikut #tipscantikmyfa ni. Guna bahan didapur je awakkkk! .

Bahan : pisang, yogurt dan madu asli.

IKLAN

1. Haluskan semua bahan dan kacau rata sehingga campur rata.
2. Sapu masker pada wajah. Fokuskan pada kawasan pori terbuka.
3. Tunggu sehingga kering dan bilas dengan air bersih.
4. Lakukan seminggu sekali untuk mendapatkan hasil yang memuaskan dan berkesan.

IKLAN

Ketiga tiga bahan ni banyak sgt manfaat untuk kulit muka. Lepas buat masker ni, jangan lupa apply Argan oil n honey bee macam biasa sebelum tidur. Lepas ni bolehlah keluar rumah tanpa makeup tebal untuk tutup pori ituww � #tipscantikMyra

SUMBER: FACEBOOK MEM MYRAH