Sepanjang Ramadan ini kita memang sangat digalakkan untuk melakukan pelbagai amalan kebaikan. Antaranya lakukan amalan solat sunat, membaca Al-Quran dan juga bersedekah. Tidak kisah berapa sumbangan yang dihulurkan asalkan dengan niat untuk bersedekah dengan hati ikhlas.

Namun kesibukan kita dengan urusan kerja atau membuat persiapan menyambut Syawal membuatkan kita terlupa untuk melakukan amalan bersedekah ini. Tapi usah risau kerana dalam perjalanan pulang ke desa tercinta juga sebenarnya kita masih berpeluang untuk bersedekah.

Caranya tidak susah mana pun. Anda hanya perlu singgah di stesen minyak Shell sahaja dan boleh lakukan terus amalan bersedekah ini.

IKLAN
Dalam Perjalanan Balik Kampung, Jangan Lupa Isi Minyak Di Shell. Beli & Boleh Terus Menderma!
Jangan lupa singgah stesen minyak Shell. Kredit: Wikipedia

Apa yang penting isi minyak di stesen minyak Shell berhampiran dan isi minyak kenderaan dengan minyak yang disukai. Stesen minyak Shell yang mempunyai banyak cawangan di seluruh negara kini sedang melakukan kempen CSR bernama ‘Anda Beli, Kami Derma’.

Kempen ini akan bermula pada 30 Mei sehingga 8 Jun 2019. Basically, Shell akan dermakan 1 sen bagi setiap liter minyak yang anda beli dan bagi setiap RM1 yang dibelanjakan di Shell Select kepada tiga pertubuhan amal berikut:

IKLAN
  • National Cancer Society
  • Food Aid Foundation
  • Persatuan Pencinta Alam Malaysia
Dalam Perjalanan Balik Kampung, Jangan Lupa Isi Minyak Di Shell. Beli & Boleh Terus Menderma!
Sumbangan pada tiga pertubuhan amal. Kredit: Hati.my

Jangan lupa untuk sertakan sekali resit yang asal atau fotokopi di mana-mana stesyen minyak Shell untuk pilih pertubuhan mana yang anda mahu beri sumbangan berkenaan.

IKLAN

Dan lebih istimewa juga buat mereka yang membuat bayaran menggunakan Mastercard, Mastercard akan memberi derma tambahan sebanyak 1 sen* bagi setiap liter minyak atau setiap RM1 yang dibelanjakan di Shell Select.

Dalam Perjalanan Balik Kampung, Jangan Lupa Isi Minyak Di Shell. Beli & Boleh Terus Menderma!
Isi minyak je pun boleh menderma. Kredit: Shell Malaysia

Bagi yang berminat dan mahukan info lajut, boleh terus, klik https://go.Shell.com/2JrP8Kt.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI