Kulit tubuh yang cerah menjadi idaman wanita selain daripada memiliki kulit wajah yang halus dan mulus. Namun kerap kali ramai wanita mengalami masalah kulit tubuh yang gelap di beberapa bahagian tubuh. Keadaan ini tentuya akan membuatkan seseorang itu kurang keyakinan diri.

Telah pelbagai produk seperti losen dan krim dicuba namun hasilnya tetap tidak memuaskan hati. Jika nada masih tercari-cari losen badan yang sesuai bagi mengatasi kulit tubuh yang gelap dengan warna tona kulit yang tidak sekata, apa kata anda cuba gel seperti yang dikongsikan oleh wanita ini.

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Biasa kalau Vaseline kita jumpa yang jenis petroleum dengan losen sahaja bukan?. Tapi ada lagi satu produk dia yang best. Whitening gel ini sedang viral di Tiktok sebab boleh mencerahkan kulit dalam masa dua minggu. Boleh cuba gel jenis air beras sebab ia 10 kali ‘kuasa’ untuk memutihkan kulit tubuh.

IKLAN

Selain ada air beras, dalam produk ini juga ada niacimide juga. Maka sebab itulah gel ini ‘berkuasa’ untuk mencerahkan kulit. Di Tiktok memang ramai yang mengakui bahawa kulit di bahagian ketiak semakin cerah selepas memakai gel ini. Jika hendak pakai di bahagian kulit yang gelap pun boleh. Yang penting konsisten pakai setiap hari.

IKLAN

Gel ini tidak berbau pelik. Jangan bimbang. Baunya wangi sahaja. Paling penting, selepas gel ini disapukan pada kulit badan, langsung tiada rasa melekit. Jadi kalau hendak pakai selepas mandi pun sesuai sangat. Hal ini kerana gel ini akan terus meresap pada kulit dengan cepat.

Photo by Shiny Diamond from Pexels

Jadi  bagi mereka yang sedang tercari-cari  gel/pelembap badan yang bukan sahaja melembutkan kulit tubuh tetapi dalam masa yang sama mencerahkan kulit, boleh ccuba gel ini. Boleh cuba dengan saiz yang lebih kecil terlebih dahulu.

IKLAN

HIJABISTA: Pemilihan makanan seimbang menjadikan kulit lebih lembut dan cerah malah produk penjagaan diri yang digunakan akan diserap dengan lebih baik oleh kulit. Kesihatan kulit menggambarkan apa yang kita makan dan produk yang kita gunakan.

Sumber kredit: Aisyah Badar Bajrai  Top image: Photo by linda-prebreza from Pexels

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI