Wanita pasti mempunyai himpunan koleksi warna gincu, warna-warna yang selamat seperti nude ataupun coklat. Warna merah adalah warna yang jarang anda miliki sepanjang hayat anda. Tetapi kenapa?

Bibir merah menambah daya tarikan segera dan refleksi pada gaya pemakaian anda, ia kelihatan abadi dan itu adalah pernyataan. Kenapa tidak anda memiliknya?

Tetapi, kenyataannya, kadangkala ia juga kelihatan menakutkan, anda seperti telah berusaha terlalu keras tidak mengotorkan gigi. Oleh itu, untuk mempermudah dan memberi keyakinan mengoles bibir dengan gincu merah, jom ikuti trik dan tip yang pantas untuk dipatuhi. Bibir tampak sempurna gincu merah yang menghairahkan.

1. Fikirkan solekan sampingan anda

Bolehkah anda memakai bibir merah dan pemerah pipi merah jambu? Ya, selagi pemerah pipi digunakan sebagai pemerah pipi semula jadi fikirkan pipi merah jambu, bibir merah dan cat-eye liner dengan sempurna.

2. Lip liner bukan musuh anda

Gaya solekan ala-ala 80an garisan lip liner lebih terang dari gincu anda. Gunakan lip liner merah, tetapi warnakan di seluruh bibir untuk daya tahan tambahan dan ketenangan fikiran. Cuba lip liner bibir baldu untuk kemasan yang halus.

IKLAN

3. Biarkan bibir yang berbicara

Sekiranya kelihatan pada waktu siang, jaga penampilan anda dengan sederhana. ‘Smokey eyes’ dan bibir merah adalah penyataan gaya, jadi mungkin paling selamat digayakan pada waktu petang.

4. Jangan lupakan keseluruhan penampilan anda

Fikirkan tentang apa yang anda pakai, termasuk aksesori. Selalunya bibir merah yang menonjol boleh menjadi daya tarikan yang sempurna untuk pakaian serba hitam dan pernyataan yang bagus tanpa memakai solekan mata. Sekiranya anda mengenakan warna merah, cubalah sedikit padanan dengan warna merah yang berbeza jika anda tidak mahu kelihatan terlalu menonjol.

IKLAN

5. Bibir merah tidak semestinya berani

Untuk warna yang lebih halus dan semula jadi, anda boleh menggunakan balsem terlebih dahulu, kemudian tambahkan gincu dengan menepuk jari anda di bahagian tengah dan mengetuk ke luar . Jika warna gincu kelihatan terang, anda boleh mencubanya terlebih dahulu dengan sapuan 50% lebih sedikit.

6. Padankan dengan warna kulit anda

Fikirkan tentang warna kulit dan warna mata, semuanya akan memberi perbezaan. Kilauan yang cerah kelihatan hebat terhadap warna kulit yang lebih gelap. Merah kebiruan dapat menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih, sementara orangey-red padanan terbaik untuk rona kulit warna cokelat. Cubalah semuanya, pastinya akan menghidupkan warna kulit anda.

IKLAN

7. Tekstur juga penting

Sekiranya anda bimbang mengenakan warna merah, cubalah teksturnya yang tipis, ia merasa seperti komitmen. Fenty Beauty Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper. Luminizer bibir dan hibrid plumper yang bebas berkilauan ini memberikan sedikit warna merah, dan sensasi lembut dan menghangatkan yang menjadikan bibir anda kelihatan lebih mugil. Mengandungi campuran bahan-bahan, termasuk minyak akar jahe dan ekstrak buah capsicum (lada), yang dirancang untuk memberikan cairan yang tidak dapat dinafikan. Mentega shea yang kaya dan bibir Vitamin E memberikan kelembapan dan kilauan.

Bibir kelihatan lebih mugil dan sekata, dengan formula tidak melekit yang sangat berkilat dan terdapat dalam aroma cahaya peach-vanila yang menenangkan.

8. Tidak ada peraturan jika anda menjumpai ‘yang satu’

Intinya adalah, sebenarnya tidak ada peraturan jika anda menemui naungan yang anda gemari. Dan bagaimana anda akan tahu bahawa ini adalah gincu merah yang tepat untuk anda? Ia akan kelihatan dan terasa tepat dan selesa pada pandangan mata. Selamat mencuba sis!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI