Pernahkah anda merasakan keletihan pada mata sesudah duduk berjam-jam di depan komputer? Faktanya, bila anda sering bekerja di depan monitor komputer selama berjam-jam setiap hari, bermain game, atau menonton tv, mata anda akan lebih rentan pada kerosakan.

Saat saraf optik anda mengalami masalah, pandangan berisiko lebih buruk. Bila dilewatkan, keadaan pandangan dapat menurun, termasuk mengalami miopi (rabun dekat) atau hypermetropia (rabun jauh).

Ada pula masalah lain pada mata seperti mata kering, mata gatal, serta kemerahan, karena saraf mata yang tegang. Jadi, sangat perlu melindungi mata supaya terhindar dari penyakit berisiko spesifik pada mata.

Untuk menolong memulihkan kesihatan mata, cuba racikan bahan alami ini yang boleh anda buat sendiri dirumah. Tidak cuma menyembuhkan masalah pada mata, racikan ini dipercaya boleh meningkatkan kualiti pandangan mata.

IKLAN

Bahan:

• dua sudu makan minyak biji rami (linseed oil),

IKLAN

• satu sudu makan madu,

• satu sudu makan air lemon.

IKLAN

Gabungan minyak biji rami, madu, serta lemon mempunyai kekuatan menyihatkan optik anda dari dalam. Disamping itu, kombinasi ini berperanan merangsang beberapa sel mata supaya tetap terlumasi dan terhindar dari kekeringan serta iritasi mata.

Ubat dari bahan alami ini boleh menolong memelihara kesihatan mata apabila diminum dengan teratur. Tetapi, perlu diingat, bila anda tetap memakai komputer serta gadget elektronik visual secara berlebihan, khasiatnya juga tidak akan memaksimumkan keberkesanannya.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI