Dalam dunia serba cepat yang dilanda peningkatan teknologi, semakin ramai orang berusaha untuk mengekalkan gaya hidup sihat. Hijabi juga tidak terkecuali dari trend ini. Pakaian sukan boleh menjadi penghalang kecergasan. Oleh itu, wanita muslim pada masa ini sering mencari cara kreatif untuk tetap cergas sambil mengekalkan gaya mereka.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, telah banyak pakaian sukan mesra hijab yang muncul di pasaran. Sempurna untuk wanita Muslim yang aktif, yang membolehkan pemakai memasang fon telinga mereka dengan mudah tanpa menjejaskan gaya dan keselesaan dan mencegah pendedahan telinga mereka secara tidak sengaja.

Namun apa yang ingin dibahaskan bukan semua earbud sesuai untuk wanita berhijab. Hijabista telah mencuba beberapa jenama di pasaran terdapat beberapa kekurangan yang menghalang untuk hijabi menggunakan earbud dalam menjalani aktiviti kecergasan.

Bentuk kompak selesa digayakan di sebalik hijab

Bentuk Kompak Earbud Terbaharu Selesa Digayakan Sebalik Hijab, Tiada Halangan Untuk Digayakan

Samsung mempunyai pelbagai jenis earbud tanpa wayar, Galaxy Buds, Galaxy Buds Plus, Galaxy Buds Pro, dan Galaxy Buds Live. Tergabharu dari Samsung, Galaxy Buds2.

Kelancaran bunyi dan reka bentuk ini tidak muncul secara sembarangan. Buka casing segi empat tepat yang bulat dan anda akan merasakan evolusi dalam apa yang anda harapkan dari earbud pada harga yang berpatutan ini. Sekiranya anda ingin melabur, anda harus mempertimbangkan dengan serius apa yang anda perolehi.

Mudah Dihidupkan, Mudah Dimatikan

Tarik tunas berbentuk telur dari penutup magnetiknya untuk mendedahkan batang yang menuju ke telinga silikon lembut, dengan sensor untuk memberitahu earbud berada di telinga anda. Ia berasa ringan dan selamat, walaupun tanpa penutup telinga yang melekat padanya. Mudah dipasang pada telinga yang lebih kecil dan rata-rata sesuai dengan lubang telinga siapa sahaja.

Bentuk Kompak Earbud Terbaharu Selesa Digayakan Sebalik Hijab, Tiada Halangan Untuk Digayakan

IKLAN

Ia mempunyai penarafan tahan air IPX2 dan bertahan dengan baik dalam perjalanan berpeluh, sesuai sangat untuk hijabi yang melakukan aktiviti bersenam. Teknologi pembatalan bunyi aktif (ANC) begitu baik dengan dibantu segel hebat dari tunas panjang.

Dalam aplikasi Samsung Wear, anda boleh memanggil Suara Ambien ke atas atau ke bawah (apabila anda ingin mendengar bunyi di luar, seperti kereta yang lalu), atau mematikan atau menghidupkan ANC. Bud ini dilengkapi dengan cas pengecasan tanpa wayar. Tidak perlu kusut dengan pelbagai kabel! Casing pengecasan itu sendiri dilengkapi dengan kira-kira empat caj tambahan. Anda boleh memasang ke port USB-C pada casing untuk pengecasan lebih cepat.

Berpasangan hampir seketika dengan telefon Android moden, dan ia berpasangan dengan cara yang sama seperti peranti Bluetooth bukan Apple yang lain dalam iOS. Walaupun begitu, jika anda menggunakan iOS, anda tidak akan mendapat kawalan berasaskan aplikasi yang sama, kerana tidak ada sokongan aplikasi. Anda boleh mengawal mod ambien dan ANC pada earbud sendiri, jadi anda tidak mempunyai kawalan EQ, keupayaan untuk melakukan ping lokasi setiap earbud melalui aplikasi, ujian fit dan suara Samsung pembantu Bixby.

Bunyi Trickle-Down

Susunan pemandu dua, di mana anda mendapatkan satu untuk treble dan satu untuk bass, masih jarang terdapat pada earbud tanpa wayar. Samsung memulakan pasangan pertama dengan pemacu ganda dalam Buds Pro yang masih hebat, dan senang melihatnya di Buds2.

IKLAN

Dua mikrofon mengesan bunyi ambien sementara Aktif Pembatalan Bunyi menghalang bunyi yang tidak diingini. Kebisingan latar dapat dikurangkan hingga 98% untuk membuat anda terbenam sepenuhnya dalam muzik, permainan, buku audio dan podcast kegemaran anda.

Tiga mikrofon dan unit pengambilan suara terbina dalam membantu anda membuat panggilan yang lebih jelas, sementara penyelesaian berasaskan pembelajaran mesin menapis suara yang tidak diingini supaya anda dapat berkongsi dunia anda dengan keluarga dan rakan dengan lebih baik. Reka bentuk protrusi rendah meminimumkan gangguan angin untuk membuat panggilan di luar rumah anda menjadi jelas.

Earbud paling ringan

Bentuk Kompak Earbud Terbaharu Selesa Digayakan Sebalik Hijab, Tiada Halangan Untuk Digayakan

Terasa tiada apa-apa sebalik hijab, Galaxy Buds2 ringan (5g) dan menyimpan muzik di telinga anda untuk gaya hidup yang paling aktif. Dengan tiga saiz petua silikon yang lembut dan fleksibel, anda boleh mendapatkan kesesuaian khusus untuk mendapatkan pengalaman ANC terbaik. Cari yang sesuai dengan menu “Uji fit Earbud” di aplikasi Galaxy Wearable. Selesa bukan!

IKLAN

Warna Sempurna dengan gaya

Bentuk Kompak Earbud Terbaharu Selesa Digayakan Sebalik Hijab, Tiada Halangan Untuk Digayakan

Cari nada yang sempurna Grafit klasik. Putih sempurna. Olive yang menenangkan. Lavender nan bergaya. Setiap earbud hadir dalam reka bentuk ke hadapan fesyen dan sesuai dengan citarasa unik anda. Dengan reka bentuk buaian yang serasi, casing ini menjadikan earbud anda selamat, diisi semula, dan mudah dibawa.

Sama ada anda menonton rancangan kegemaran anda, bersenang-senang melalui senarai main anda, atau menikmati aktiviti di luar, Galaxy Buds2 membuat anda sentiasa berhubung dan selesa sepanjang hari. Hayat bateri yang tahan lama memberi anda masa bermain sehingga 5 jam dan 15 lagi dengan casing yang diisi penuh. 6, 7 Jadi tiada alasan untuk hijabi beriadah tanpa earbud.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Bentuk Kompak Earbud Terbaharu Selesa Digayakan Sebalik Hijab, Tiada Halangan Untuk Digayakan