Adibah Noor cukup dikenali sebagai pencinta kucing. Adibah amat menyayangi kucing sehingga sanggup membelanjakan sejumlah wang bagi menampung perbelanjaan membela 41 ekor kucing yang ada di rumahnya.

Wanita ini mempunyai lebih 41 ekor kucing di rumahnya. Adibah Nor merupakan salah seorang artis yang sangat aktif membantu dan menyelamatkan kucing jalanan.

Binatang peliharaan yang dibela beliau itu bukan semuanya dibeli kerana mempunyai baka yang baik. Ada di antara kucing tersebut dibela apabila dilihat terbiar di tepi jalan atau dibuang orang begitu saja.

“Bukan mudah untuk menjaga 41 ekor kucing kerana saya membeli makanan yang berkhasiat untuk mereka.
Tanggungjawab yang dipikul tidak seharusnya dipandang mudah kerana ia ibarat menganiaya sekiranya tidak dibuat dengan baik.

“Sejujurnya saya kurang pasti berapa banyak saya berhabis bagi membayar makanan, kos bulanan dan perubatan untuk kucing-kucing yang dibela. Apa yang pasti, saya tidak pernah berkira jumlah wang untuk kegunaan mereka.” – Adibah Nor

IKLAN

Sementara itu dalam satu posting yang dimuat naik oleh pihak Anugerah Mahligai Arab Nasib Abadi Haiwan pihak mereka bersedia untuk ‘menerima’ kucing-kucing Allahyarhamah.

Innalillahwainalillahiraaujiuun

Salam takziah Al fatihah buat Adibah Noor

IKLAN

Tiada masaalah jika kucing2 arwah lebih 40 ekor nak berteduh di Rumah Amanah..Hulu Langat.Selangor

SOP no. 1 Kematian Tuan Kucing.. Waris nya boleh lah PM sy ..Tak perlu bayar apa2 dan tak perlu bagi makanan kucing2 tu setiap bulan..malah setiap hari Ahad dari pukul 2.30 hingga 6.30 ptg adalah hari melawat. terbuka kepada umum..

Adibah Noor Insan Yang ‘Terlalu Istimewa,’ Pencinta Kucing & Penyelamat Kucing Jalanan

Damailah di negeri abadi, pelantun lagu “TERLALU ISTIMEWA” dan PENCINTA DAN PENYELAMAT KUCING JALANAN.

IKLAN

Semoga Allahyarhamah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. Kita doakan semoga segala kebaikannya pada kucing-kucing itu diberi ganjaran pahala yang berlipat ganda dari Allah. Aamiin…

Sumber kredit: Anugerah Mahligai Arab Nasib Abadi Haiwan  Instagram Adibah Noor dan Artortoise

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/wjCfPZ3nhr4?list=PLwTVJflD5bmE3QfhDp6V46J4iIf1ZJn7N