Bukan sahaja pakaian, alat solek tidak terlepas pandang apabila mencipta penampilan percutian yang glamor. Jika anda ingin kelihatan lebih elegan dan matang, mengesyorkan solekan yang glamor.

Solekan ini memberikan rupa glamor dengan kulit bercahaya dengan warna solek neutral. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelbagai jenis solek glamor.

Artikel Berkaitan : Ini 13 ‘Makeup Base’ Rahsia Buat Solekan Tahan Lama Kulit Bebas Cela. Hijabi Boleh Cuba Ya!

  1. Natural Soft Glam Makeup

5 Inspirasi Solekan Glamor Aidilfitri, Untuk Penampilan Yang Lebih Matang!

Solekan glam pertama secara semula jadi lembut. Walaupun ini semula jadi, ini tidak bermakna anda perlu bare face atau hanya menggunakan pelembap berwarna. Anda sentiasa boleh menggunakan asas perlindungan penuh untuk penampilan ini.

Walau bagaimanapun, gunakan hanya pada bahagian muka yang anda perlukan dengan teknik adunan yang konsisten. Tekankan ciri-ciri terbaik wajah untuk memastikan bibir kelihatan semula jadi dan kulit berseri.

  1. Monochromatic Soft Glam

5 Inspirasi Solekan Glamor Aidilfitri, Untuk Penampilan Yang Lebih Matang!

IKLAN

Solekan glam lembut monokromatik lembut tetapi kuat menggunakan warna yang diredamkan, tona neutral dan kemasan matte. Daripada menggunakan warna dramatik, hitam dan putih adalah pertaruhan yang selamat.

Hanya gunakan warna solekan neutral dan selaras untuk semua muka. Tetapi yang paling penting masih teknik adunan yang betul untuk mendapatkan wajah yang mulus. Pastikan anda menyediakan kulit anda terlebih dahulu, ok!

  1. Subtle Soft Glam Highlight

5 Inspirasi Solekan Glamor Aidilfitri, Untuk Penampilan Yang Lebih Matang!

Jika anda lebih suka solekan glam sedikit bercahaya, gunakan penyerlah semula jadi dengan menggunakan asas berkrim. Bermula dengan krim pemerah pipi, bronzer dan penyerlah.

IKLAN

Sapukan pemerah pipi berkrim, bronzer dan penyerlah dengan jari anda supaya produk cair. Kemudian kulit kelihatan lebih lembut dan licin dengan teknik pemakaian yang betul.

4.Soft Glam Blended Contour

5 Inspirasi Solekan Glamor Aidilfitri, Untuk Penampilan Yang Lebih Matang!

IKLAN

Soft Glam Blended Contour menggunakan kontur yang cukup kuat untuk mencipta asas solek yang lembut. Menggunakan kabuki brush, sapukan sedikit bronzer ke tepi muka.

Sentuhan bronzer membantu memanaskan muka dan menyerlahkan ciri-cirinya. Tambahkan kesan pantulan cahaya untuk mengekalkan kesan penapis yang digunakan.

Artikel Berkaitan : Serlahkan Kemeriahan Hari Raya Dengan Suai Padan Rangkaian Busana Sopan

Ini adalah pelbagai jenis solekan glamor yang boleh digunakan untuk mencipta rupa yang mewah dan elegan semasa Aidilfitri. Adakah anda ingin mencuba seperti salah satu daripadanya?

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI